Boek
Nederlands

Het nummer één telboek : (let op: we tellen tot één en niet verder!)

Caspar Salmon (auteur), Matt Hunt (illustrator), J.H. Gever (vertaler)
+1
Het nummer één telboek : (let op: we tellen tot één en niet verder!)
×
Het nummer één telboek : (let op: we tellen tot één en niet verder!) Het nummer één telboek : (let op: we tellen tot één en niet verder!)

Het nummer één telboek : (let op: we tellen tot één en niet verder!)

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Je blijft lachen met dit telboek waarmee je alleen tot één mag tellen. Laat je niet van de wijs brengen door de tekst. Blijf jij goed opletten? Humorvol prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Tellen
Titel
Het nummer één telboek : (let op: we tellen tot één en niet verder!)
Auteur
Caspar Salmon
Illustrator
Matt Hunt
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
How to count to one
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022
[32] p. : ill.
ISBN
9789025775780 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Telboeken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit humorvolle tel- en zoekboek heeft maar één regel: je mag niet verder tellen dan één. Het boek begint met één appel. Dat is makkelijk tellen. Verderop zie je twee grote vissen, maar pas op, die moet je niet tellen. Je telt alleen het worstje. In andere illustraties tel je een eend op rolschaatsen, een verklede worm, een giraf of een goudvis met een bril. In totaal zijn er honderd plaatjes. Die staan ook op de schutbladen, waar ze moeilijk te tellen zijn, omdat er zoveel grote en kleine plaatjes dicht bij elkaar staan. De tekst stimuleert om de illustraties goed te bekijken, want anders maak je een fout. Dan tel je per ongeluk verder dan één, omdat de grappige, kleurrijke illustraties je daartoe uitnodigen. Waar is de giraf? Wat kronkelt er om zijn poot? Welke dieren zijn er nog meer? Hoeveel dieren zijn er? Vierkant groot prentenboek.Vanaf ca. 4 jaar.

Het nummer één telboek

Het is eens wat anders … tot één tellen, en niet verder. Zoiets hebben we nog niet gehad in telboekenland, dus qua originaliteit kon dat wel tellen. In dit prentenboek met een knipoog vertelt de tekst je wat je moet doen. De stijl doet me wat denken aan Het boek zonder tekeningen. Uiteindelijk komt het steeds op hetzelfde neer: de juiste dingen tellen en van die voorwerpen is er steeds maar eentje. Omdat de opdrachten eerder gemakkelijk zijn, ben je geneigd om de illustraties te volgen en zo dus 'ongehoorzaam' te zijn aan het boek. Ook de tekst probeert je er soms in te luizen en zo verder dan één te laten tellen. Maar als je antwoord iets anders is dan “één”, zal  je het geweten hebben … de tekst fluit je telkens zonder pardon terug.Wat in het begin verrassend en humoristisch is, wordt na een aantal bladzijden wel voorspelbaar. Die voorspelbaarheid kan dan weer herkenbaarheid worden, waardoor jonge kleuters dat zeker wel leuk gaan blijven vinden. Zonder…Lees verder