Boek
Nederlands

Het hengelsportboek voor kinderen

Casper Verner-Carlsson (auteur), Sven Nordqvist (illustrator)
+1
Het hengelsportboek voor kinderen
×
Het hengelsportboek voor kinderen Het hengelsportboek voor kinderen
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Informatie over zaken waarmee je te maken krijgt wanneer je hengelen als jouw sport kiest. Met veel gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Sportvisserij
Titel
Het hengelsportboek voor kinderen
Auteur
Casper Verner-Carlsson
Illustrator
Sven Nordqvist
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Storfiskarens nyborjarbok
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2003 | Andere uitgaves
31 p. : ill.
ISBN
9789021615868
Plaatsingssuggestie
639.8 (SISO) Vissen - Schelpen - Schaaldieren - ... (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ze zijn ongetwijfeld in de minderheid, de kinderen die zich wijden aan de hengelsport. Vettige pieren aan een haak rijgen, uren in de vrije natuur naar een dobber staren, de glibberige vis eraf peuteren... geef toe, je associeert het niet direct met jeugdig plezier. De minderheid die door de vissersmicrobe gebeten werd, moet zich niet langer verwaarloosd voelen. Er is nu een subliem boek voor de beginnende sportvisser op de markt, het al-wat-je-ooit-over-vissen-wilde-weten boek. Hoe ze hun aas op een haak rijgen, met welk aas ze welke vissen kunnen vangen, het staat er allemaal in beschreven. De beroemde en geliefde Sven Norqvist tekent ijshengels, pilkers en twisters, temidden van gekke visserstaferelen en voorziet ze van een passende humoristische noot. Hij tekent overigens prachtige vissenlijven. Casper Verner-Carlsson -- een kenner terzake -- onthult de technische geheimen over de juiste dobbers, moeren, hengels of het geschiktste aas. Hij vult dit aan met algemene weetjes over de…Lees verder
Oorspronkelijk Zweedse uitgave, vertaald en bewerkt voor ons land, gewijd aan vissen in zoetwater en zee. Een leuk kijk- en leesboek waarin de jeugd kennismaakt met vismethoden, materiaal, aas en kunstaas, ijsvissen (typisch Scandinavisch), vissoorten, vis schoonmaken, visweer en viswater en het houden van vis in een aquarium. De duidelijk Scandinavische signatuur van dit boek is niet onoverkomelijk. Hoewel een aantal besproken onderwerpen in de Nederlandse situatie minder relevant is - bijvoorbeeld ijsvissen, vissen op salmoniden en het gebruik van de werpmolen met gesloten kap -, zijn het toch de vormgeving van het boek, de humor en het enthousiasme dat overal in doorklinkt, die het hem doen. Jeugdige lezers zullen aan dit boek door de combinatie van leuke kleurenillustraties en informatieve stukjes tekst veel plezier beleven en de nodige kennis en inspiratie opdoen voor de praktijk. Wat ontbreekt is een korte inleiding over de visvergunning en de sportvisakte. Vanaf ca. 11 jaar.

Suggesties