Boek
Nederlands

Ketting van doornen

Cassandra Clare (auteur), Lia Belt (vertaler)
+1
Ketting van doornen
×
Ketting van doornen Ketting van doornen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Cordelia is alles verloren wat haar dierbaar is en blijkt bovendien verbonden te zijn met de oude demon Lilith. Als Londen bedreigd wordt door Belial, de prins van de onderwereld, moeten Cordelia en haar vrienden al hun moed bijeenrapen om elkaar weer te vertrouwen en de stad te redden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Ketting van doornen
Auteur
Cassandra Clare 1973-
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Chain of thorns
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2023 | Andere uitgaven
733 p.
ISBN
9789021041384 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het derde deel van de spannende YA-fantasyserie ‘De laatste uren’* die zich afspeelt in de schaduwjagerswereld. Cordelia Carstairs is alles verloren wat haar dierbaar was. Ze heeft haar vader zien sterven, haar plannen om parabatai te worden zijn verwoest en haar huwelijk met James is op de klippen gelopen. Het ergste is dat ze nu verbonden is aan een oude demon, Lilith. Als Belial — de prins van de hel — Londen bedreigt, moeten Cordelia en haar vrienden al hun moed bijeenrapen om elkaar weer te vertrouwen en de stad te redden. In prettig leesbare, meeslepende stijl geschreven. Vanaf ca. 15 jaar. Cassandra Clare (Teheran, 1973) is een internationaal bekende Amerikaanse YA-auteur. Ze schreef vele boeken. Haar werk wordt in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Lewis Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Inst…Lees verder op Wikipedia