Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Stad van verloren zielen

Cassandra Clare (auteur), Elsbeth Witt (vertaler)
+1
Stad van verloren zielen
×
Stad van verloren zielen Stad van verloren zielen

Stad van verloren zielen

Cassandra Clare (auteur), Elsbeth Witt (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Clary ontdekt dat de opperdemon Lilith er via een ritueel voor heeft gezorgd dat haar vriendje Jace samenspant met de boosaardige Sebastian. Ze wil Jace redden, maar welke prijs wil ze hiervoor betalen? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Stad van verloren zielen
Auteur
Cassandra Clare
Vertaler
Elsbeth Witt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
City of lost souls
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2017 | Andere uitgaves
483 p.
ISBN
9789048841066 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Stad van verloren zielen is het vijfde en voorlaatste deel in de urban fantasy-young adultreeks ‘Kronieken van de onderwereld’. Het verhaal begint waar het vorige deel gestopt is. Sinds Clary ontdekte dat ze geen gewone Normalo is, maar een Schaduwjager (met engelenbloed), zijn er zes maanden verstreken. De strijd tegen het kwaad gaat onverminderd voort, al wordt de grens tussen beide kampen steeds vager. Elk personage wordt op een of andere manier aan het twijfelen gebracht. De grote slechterik is niet langer Clary's vader Valentijn, maar haar broer Sebastian. Hij heeft Jace, Clary's grote liefde, volledig in zijn macht. Hij heeft ervoor gezorgd dat Jace alles doet wat hij wil, zonder dat die het in de gaten heeft. Erger nog, als een van beiden wordt gedood, sterft ook de ander. Clary gaat op vraag van Jace met hem mee, om te achterhalen wat ze van plan zijn. Ze doet alsof ze niet weet dat dit niet ‘haar Jace’ is, en houdt intussen via een speciale elfenring contact met…Lees verder
Clary ontdekt dat de opperdemon Lilith er via een ritueel voor heeft gezorgd dat haar vriendje Jace samenspant met de boosaardige Sebastian. Jace is een dienaar van het kwaad geworden en doet alles wat Sebastian wil. Bovendien is het door Liliths ritueel onmogelijk om een van beide te vermoorden zonder ook de ander te doden. Clary is wanhopig en gaat tot het uiterste om Jace als eerste te vinden en te redden. Ze krijgt de hulp van haar vrienden Simon, Alec, Magnus en Isabelle. Clary vindt Jace, maar hij gedraagt zich heel anders dan de Jace die ze kende. Is het nog wel mogelijk om hem te redden? En welke prijs wil Clary hiervoor betalen? Dit is het vijfde boek uit de bestsellerreeks ‘Kronieken uit de onderwereld’*. De schrijfster creëerde met deze spannende, vlot lezende reeks een fascinerende, geloofwaardige fantasywereld. Je zou je wel de vraag kunnen stellen of de schrijfster de verhaallijn niet onnodig rekt. Dit boek kun je niet los van de voorgaande boeken uit de reeks lezen. Poc…Lees verder

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Instruments

In 2004 s…Lees verder op Wikipedia

Suggesties