Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ogen van de koning

Catherine Banner (auteur)
De 15-jarige Leo Noord (ik-figuur) vindt op straat een boek. Er staat geen tekst in, maar in de loop der tijd komt er steeds meer tekst in te staan. Zouden de verhalen echt gebeurd zijn? Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Ogen van de koning
Auteur
Catherine Banner
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The eyes of a king
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2008
368 p.
ISBN
9789022549629

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Catherine Banner was 14 toen ze aan dit verhaal begon en 16 toen het voor het eerst werd uitgegeven. Nu is ze bezig aan delen twee en drie. Deze kinderschrijfster heeft duidelijk talent in huis. De hoofdpersoon is een 15-jarige jongen, die in Malonia woont, een spiegel van Engeland in een soort van parallelle wereld. Beide werelden liggen vlak naast elkaar en op sommige punten is de scheiding zo dun dat mensen van het ene rijk naar het andere kunnen overgaan. Het gaat niet goed in Malonia: het land is in oorlog met zijn buurlanden om een onduidelijke reden, en het dictatoriale bestuur eist alle jongens en mannen op om te gaan vechten aan de grens. Scholen zijn militaire trainingscentra geworden, leraren zijn vervangen door sergeanten. Leo gaat samen met zijn broertje met veel tegenzin naar zo'n school, totdat het noodlot toeslaat. Van dan af wordt het verhaal, dat redelijk luchtig begon, steeds droever en is het hoofdthema het verwerken van verlies. Verder vindt Leo een boek, waarin o…Lees verder
De 15-jarige Leo Noord (ik-figuur) vindt op straat een boek in de sneeuw. Eerst zijn de pagina's blanco, maar er komt steeds een stukje verhaal bij, meerdere verhalen met verschillende hoofdpersonen. Alle verhalen spelen in Engeland. Leo en zijn broertje Stirling vragen zich af of Engeland echt bestaat en of de verhalen echt gebeurd zijn. Zou hun oudoom, de verbannen grootheid Aldebaran, toch nog leven daar in Engeland? En wie zijn Anna en Ryan? Eerste deel van een trilogie die speelt in het land Malonia. Er is een soort connectie tussen Malonia en Engeland. De auteur is aan het verhaal begonnen toen ze veertien jaar was, maar de stijl is erg volwassen en de plot verrassend complex opgezet, door middel van de vele verhaallijnen. Alle verhalen komen in de loop van het boek steeds meer bij elkaar, wat de spanning opvoert. De hoofdlijn over Leo staat in een gewone letter, de verhalen uit het gevonden boek in een wat ouder aandoende drukletter. Aan het begin en eind van elk hoofdstuk staa…Lees verder

Over Catherine Banner

Catherine Banner (Cambridge, Engeland, 1989) is een Brits fantasyschrijfster. Ze verkreeg internationale aandacht met haar eerste boek, Ogen van de Koning, waaraan ze op 14-jarige leeftijd begon te schrijven terwijl ze nog steeds naar school ging.

In oktober 2008 begon Banner haar studies Engelse literatuur aan het Fitzwilliam College in Cambridge. Het derde deel van haar De Laatste Afstammelingen-serie, De Val van de Koning, verscheen in 2010.

Bibliografie

  • 2008 - Ogen van de Koning
  • 2009 - Macht van de Koning
  • 2010 - Val van de Koning

Externe links

  • Catherine Banner @ House of Legends (Engels)
  • De Ogen van de Koning op RandomHouse.ca (Engels)
  • Catherine Banner in de *Internet Speculative Fiction Database (Engels)
  • Catherine Banner op Fantasy Fan (Engels)
Lees verder op Wikipedia