Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Twee echtelieden, die beiden ongelukkig in hun relatie zijn, leiden afzonderlijk van elkaar een dubbelleven.
Titel
Dagen van geluk
Auteur
Catherine Cookson
Vertaler
Cora Woudstra
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Thursday friend
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, [2019] | Andere uitgaves
335 p.
ISBN
9789022567289 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hannah is getrouwd met Humphrey en heeft op het oog een gelukkig huwelijk, maar Humphrey laat zijn vrouw vaak alleen. Als Hannah in aanraking komt met een uitgever, wordt ze al snel verliefd op diens assistent David. Ze ontdekt dat Humphrey al jaren een dubbelleven heeft geleid en besluit hem te verlaten. Maar David is getrouwd. Zijn vrouw is psychisch gestoord en weigert te scheiden. Dit leidt tot een dramatische gebeurtenis. Een ontroerend verhaal over liefde en vriendschap. Hoewel het in de jaren zestig van de twintigste eeuw speelt, is de sfeer die van honderd jaar eerder. Deze roman verscheen oorspronkelijk een jaar na de dood van de bekende schrijfster (1906-1998).

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia