Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Vanaf het moment dat een industrieel in het mijngebied in Noord-Oost-Engeland zijn jonge vrouw introduceert in zijn landhuis, is het onheil niet van de lucht.
Titel
De bruid
Auteur
Catherine Cookson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Justice is a woman
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2001 | Andere uitgaves
317 p.
ISBN
90-225-2883-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mike Remington heeft zich opgewerkt van schrijnwerker tot eigenaar van een bloeiende zaak, maar in zijn hart is hij de eenvoudige, nogal ruwe man gebleven. Ook zijn zoon Joe heeft een vertrouwelijke omgang met zijn bedienden, al leidt hij het leven van een heer. Na zijn huwelijk met de mooie, verwende Elaine brengt Joe zijn kersverse bruid naar het grote huis op de heuvels net buiten Fellburn. Zij heeft meteen een hekel aan de manier waarop Joe omgaat met zijn chauffeur. Hun huwelijk vlot niet. Elaine kan er niet aarden en een staking onder de werklui maakt alles nog erger. Wanneer Elaine dan ook nog ongewild zwanger wordt, wil ze absoluut haar ongetrouwde zus Betty in huis halen om haar te helpen. De komst van Betty maakt het leven voor iedereen wat draaglijker, maar Elaine wordt steeds veeleisender en op geld belust. Hoe zal ze reageren als de zaak dreigt failliet te gaan?

Het verhaal gaat vooreerst over de problemen in het huwelijk van Joe en Elaine. Ze zijn veroorzaakt door…Lees verder
Romantisch verhaal dat zich afspeelt in de jaren twintig van de vorige eeuw in het mijngebied in het noordoosten van Engeland. Drie maanden nadat ze elkaar hebben leren kennen, komt Elaine als bruid naar het landhuis van industrieel Joe Remington in de heuvels buiten Fellburn. Maar Elaine is nogal verwend, heeft veel moeite met haar nieuwe omgeving, en kan ook niet wennen aan de vriendschappelijke manier waarop Joe met zijn personeel omgaat. Met name zijn vriendschap met David Brooks, zijn tuinman/chauffeur, is haar een doorn in het oog. Tot overmaat van ramp krijgt Joe te maken met een grote staking die desastreuze gevolgen zou kunnen hebben voor de hele omgeving. Als Elaine zwanger raakt, eist ze dat haar zuster Betty bij hen komt wonen, maar dat lijkt de kloof tussen de twee jonggehuwden alleen maar te vergrote. Een spannend, romantisch, vlot geschreven en makkelijk leesbaar verhaal over een huwelijk dat uitsluitend gebaseerd is op hartstocht. Naast de romantiek wordt, zoals gewoon…Lees verder

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia