Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een in de Tweede Wereldoorlog blind geworden kapitein moet samen met zijn vriendin een nieuwe toekomst opbouwen, daarbij gesteund en gehinderd door mensen uit hun omgeving.
Titel
In elkaars armen
Auteur
Catherine Cookson
Vertaler
Annet Mons
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A house divided
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2019 | Andere uitgaves
416 p.
Verschijningsdatum
12-02-2019
ISBN
9789022587850 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 300 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kapitein Matthew keert in 1945 gewond terug uit de oorlog. Zuster Elizabeth verzorgt hem en helpt hem zijn trauma’s te verwerken. Hoewel hij blind is geworden en denkt dat zij ouder is dan hij, krijgen beiden een emotionele band. Eenmaal thuis komen ze elkaar weer tegen en bloeit de liefde op. De vele familieproblemen binnen het gezin, zeker met zijn jaloerse broer, maken Matthew het leven moeilijk. Elizabeth voelt zich ook verantwoordelijk omdat zij eveneens haar verleden met zich mee draagt. Het effect dat oorlog op mensen heeft vormt de hoofdlijn van het verhaal. Uit alle ellende komt er aan het einde onverwachts toch nog iets goeds, waarna de hele familie hun leven opnieuw vorm kan geven. De auteur (1906-1998) heeft meer dan honderd boeken geschreven. Ook dit verhaal zal velen aanspreken.

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia

Suggesties