Boek
Engels

A house divided

Een jonge Engelsman, die tijdens de Tweede Wereldoorlog blind is geworden, wordt in het ziekenhuis verliefd op een verpleegster.
Titel
A house divided
Auteur
Catherine Cookson
Taal
Engels
Uitgever
London: Corgi, 2000 | Andere uitgaves
478 p.
ISBN
0-552-14610-2

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een jonge Engelsman die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gezichtsvermogen heeft verloren, wordt tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis verliefd op een verpleegster. Na zijn terugkeer naar de boerderij van zijn ouders in de buurt van Newcastle probeert hij een nieuw bestaan op te bouwen. Hij komt weer in contact met de jonge verpleegkundige, die hij huwt na vele moeilijkheden overwonnen te hebben, waarna een gelukkige toekomst hen wacht. Een vlot geschreven, pretentieloze roman, waarin alles wel heel voorspelbaar verloopt, en die aan de smaak van het zich een droomwereld creërend grote publiek appelleert. Goed voor een verloren uurtje. Blauwe omslag met witte belettering en een afbeelding van pianotoetsen. De auteur overleed in juni 1998. Pocket met goede letter en redelijke marges.

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia