Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als een toegezegde erfenis niet doorgaat, wordt het leven van de tweede vrouw en de oudste kinderen van een Noord-Engelse herenboer er niet eenvoudiger op.
Titel
Land van belofte
Auteur
Catherine Cookson
Vertaler
Ine Willems
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The desert crop
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2006 | Andere uitgaves
367 p.
ISBN
90-225-4466-4

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als de Noord-Engelse weduwnaar Hector Stewart in 1880 trouwt met een rijke, Ierse verwante, Moira Connelly, zien zoon Daniël (9) en dochter Pattie (13) dat geld het motief voor dit tweede huwelijk van hun nare vader is. Maar Moira heeft niet verteld dat haar rijkdom pas komt als haar oudtante sterft. Als deze in 1887 overlijdt, blijkt ook voor Moira onverwacht dat ze niets erft. Dat heeft grote gevolgen, want door Hectors drankzucht gaat het slecht met de boerderij. Daniël moet van school, Pattie trouwt jong en het vraagt veel van Moira en Daniël om de kinderschaar op te voeden. Nadat Hector bij een ongeluk is omgekomen, vertrekt Moira met de kinderen naar Ierland om Daniël een eigen leven te geven; hij vindt daar uiteindelijk het geluk. Een van de laatste romans van Cookson (1906-1998), die ca. 100, vaak romantisch-historische romans schreef. Het heel prettig leesbare verhaal is romantisch, maar nooit sentimenteel en vooral de hardwerkende hoofdpersonen worden goed beschreven. Redeli…Lees verder

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia

Suggesties