De vriendschap tussen twee vrouwen komt onder druk te staan wanneer bij de een borstkanker wordt geconstateerd terwijl de ander eindelijk zwanger is.
Titel
Miss you already
Regisseur
Catherine Hardwicke
Componist
Harry Gregson-Williams 1961-
Acteur
Toni Collette Drew Barrymore
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
108 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664118351

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drama van Catherine Hardwicke (The twilight saga; Thirteen) met Drew Barrymore en Toni Colette. Milly en Jess zijn van kinds af aan beste vriendinnen. Jess is een rustig persoon, haar man werkt op een olieplatform, Milly is een losbol met een succesvolle carrière, een rockster als man en twee kinderen. Net wanneer Jess eindelijk zwanger is, krijgt Milly de diagnose borstkanker, waardoor hun relatie, en ook die met hun man en familie, onder druk komt te staan. De recensenten geven 3-4 sterren. Eric le Duc (Telegraaf 7-4-'16): 'Dat deze voorspelbare lijdensweg nergens uit de bocht vliegt, is te danken aan de krachtige chemie van de knetterende tandem Colette/Barrymore. Ook de humor die scenariste en ervaringsdeskundige Morwenna Banks in haar script verwerkte, zorgt dat de film nooit te zwaar op de hand wordt.' Dana Linssen (NRC 6-4-'16): '(...) een tearjerker en een feelgoodfilm ineen. Een verhaal over hoe in het leven de dingen altijd op het verkeerde moment gebeuren. (...)'

Over Catherine Hardwicke

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door M. Hodge

Catherine Hardwicke, geboren als Helen Catherine Hardwicke (McAllen (Texas), 21 oktober 1955) is een Amerikaanse production designer en filmregisseur. Ze is waarschijnlijk het meest bekend van de onafhankelijke film Thirteen en het Bijbelse The Nativity Story. Verder heeft ze Twilight en Red Riding Hood geregisseerd.

Biografie

Beginjaren

Hardwicke verhuisde naar Cameron (Texas),. Voorafgaand hieraan groeide ze op in McAllen, Texas en werd opgevoed in de presbyteriaanse traditie. Toen ze in de jaren 80 op de UCLA filmschool zat heeft ze een prijs gewonnen met de korte film Puppy Does the Gumbo.

Carrière

Hardwicke begon haar carrière als architect. In de jaren 90 was ze meestal een "production designer" en werkte ze mee aan films als Tombstone (1993), Tank Girl (1…Lees verder op Wikipedia

Suggesties