Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het huis aan het plein

Cathy Kelly (auteur), Ellen Segeren (vertaler)
Een Amerikaanse bejaarde ex-psychoanalytica keert na de dood van haar man terug naar Ierland, waar ze haar leven weer op orde probeert te krijgen en andere mensen helpt.
Titel
Het huis aan het plein
Auteur
Cathy Kelly
Vertaler
Ellen Segeren
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Homecoming
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, [2019] | Andere uitgaves
479 p.
ISBN
9789044356977 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kort nadat ze haar man Ralph verliest, neemt Eleanor een belangrijke beslissing. Ze keert vanuit de VS terug naar haar geboorteland Ierland en verhuist naar een woning aan Golden Square. Na jarenlang het beroep van psychoanalyticus uitgeoefend te hebben, wordt het al meteen duidelijk dat ze uit beroepsmisvorming haar nieuwe buren ook aan een nader onderzoek onderwerpt. Meer nog, ze slaagt er op een subtiele manier in hen stuk voor stuk doorheen een moeilijke levensperiode te helpen. Zo is er Conny, die een liefdesbreuk van tien jaar geleden nog niet verwerkt heeft, waardoor ze niet opnieuw van het leven kan genieten. Gelijktijdig met Eleanor komt ook Megan, een bloedmooie actrice, aan Golden Square wonen. Voor haar is dit geen weloverwogen keuze, maar een pure noodzaak. Megan is namelijk gevallen voor de charmes van haar getrouwde tegenspeler. Sinds deze affaire roept de roddelpers haar uit tot persona non grata. Ze vlucht naar haar tante om er zelf weer bovenop te komen, in alle rust…Lees verder
Vier Ierse vrouwen leren elkaar kennen als bewoners van Golden Square, een sfeervol plein in Dublin. Psychoanalytica Eleanor (83) is pas weduwe geworden en komt uit Amerika terug naar Ierland om te rouwen. Lerares Connie (40) is haar vrijgezellenbestaan meer dan zat. De beroemde actrice Megan (26) is op de vlucht voor de roddelpers, na haar affaire met een getrouwde collega. Rae (58) weet zich geen raad als haar dochter aangeeft naar haar op zoek te zijn, terwijl Rae's man en zoon niet eens weten dat ze op haar zestiende jaar een dochter kreeg die ze moest afstaan voor adoptie. Het grootste deel van de hoofdstukken begint met een cursief gedrukt fragment uit een 'kookboek' van Eleanors moeder, dat vol staat met 'recepten voor het leven'. Een ontspannende roman, over zeer gevarieerde personages, die goed beschreven worden. De sfeer doet denken aan de boeken van Maeve Binchy. Elfde in het Nederlands vertaalde roman van de auteur. Voor een grote vrouwelijke lezerskring. Normale druk.