Boek
Engels

The book lovers' appreciation society

Cecelia Ahern (auteur), Maeve Binchy (auteur), Victoria Hislop (auteur)
Bundel korte verhalen van voornamelijk Britse schrijfsters.
Titel
The book lovers' appreciation society / Cecelia Ahern, Maeve Binchy, Victoria Hislop ... [et al.]
Auteur
Cecelia Ahern Maeve Binchy Victoria Hislop
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2009
410 p.
ISBN
9781409117377 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ex-Spice Girl Geri Halliwell vergelijkt in haar inleiding deze bundel met "een doos chocolaatjes" en gelijk heeft ze. Organisatie Breast Cancer Care bracht in samenwerking met het toonaangevende tijdschrift Woman & Home deze bundel korte verhalen uit, ongetwijfeld met de feestdagen in gedachten. De doelgroep, 35+ vrouwen, zal in haar nopjes zijn met deze vederlichte, licht-sensuele, subtiel-ondeugende en fantasievolle verhalen van de hand van de meest toonaangevende, voornamelijk Britse schrijfsters (oké, er zitten twee mannen bij): Sophie Kinsella (bekend van 'Shopaholic'), Maeve Binchy, Anne Fine e.a. Voorin korte biografische gegevens van alle deelnemende auteurs. Kerstschuim, zonder schuldgevoel, want voor een goed doel. Paperback met normale druk.

Over Cecelia Ahern

Cecelia Ahern (Dublin, 30 september 1981) is een Iers schrijfster.

Ahern is de dochter van de voormalige Ierse premier Bertie Ahern en Miriam Kelly. Haar oudere zus Georgina is getrouwd met Westlifes Nicky Byrne. Ahern heeft op dit moment een relatie met David Keoghan.

In 2000 was ze lid van de Ierse popgroep Shimma, waarmee ze de derde positie behaalde in de Ierse nationale finale van het Eurovisiesongfestival. Ahern was de bedenker en van 2007 tot en met 2009 producente van de Amerikaanse televisieserie Samantha Who?.

Schrijverscarrière

In 2001 schreef Ahern haar eerste boek PS, I Love You. Het boek werd verfilmd als P.S. I Love You met in de hoofdrol Hilary Swank en Gerard Butler. Ook haar boek Where Rainbows End werd verfilmd in 2014 onder de titel Love, Rosie.

Bibliografie

Suggesties