Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Toen ik jou ontmoette

Cecelia Ahern (auteur), Daniëlle Stensen (vertaler)
Een jonge zakenvrouw krijgt bij haar ontslag gedwongen voor een jaar betaald verlof en raakt verzeild in een positieve emotionele ontdekkingsreis.
Titel
Toen ik jou ontmoette
Auteur
Cecelia Ahern
Vertaler
Daniëlle Stensen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The year I met you
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2016
308 p.
ISBN
9789044629309 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zakenvrouw Jasmine moet een jaar verplicht betaald verlof nemen van haar werk. Dat levert een stressvolle situatie op, want ze is een echte workaholic en weet niet hoe ze haar dagen nu moet invullen. In haar vrije jaar probeert ze de problemen in haar leven op te lossen en zichzelf beter te leren kennen. Onder meer met de hulp van haar buurman Matt, die Jasmine nooit erg heeft gemogen. Als ze hem beter leert kennen, blijkt dat Matt een soortgelijke periode doormaakt en dat schept een band. Ook spendeert Jasmine meer tijd met haar zus Heather, die het syndroom van Down heeft. Deze roman focust zich vooral op de ontwikkeling die het hoofdpersonage doormaakt, wat verfrissend is in vergelijking met andere titels in dit genre. Daardoor verloopt het verhaal soms wat langzaam – zonder echte plottwists – maar dit past goed bij de toon van de roman. Het boek is daardoor minder geschikt voor lezers die een chicklit vol romantiek verwachten. Wel kan het verhaal herkenbaar zijn voor lezers die zi…Lees verder

Over Cecelia Ahern

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door C.Stadler/Bwag

Cecelia Ahern (Dublin, 30 september 1981) is een Iers schrijfster.

Ahern is de dochter van de voormalige Ierse premier Bertie Ahern en Miriam Kelly. Haar oudere zus Georgina is getrouwd met Westlifes Nicky Byrne. Ahern heeft op dit moment een relatie met David Keoghan.

In 2000 was ze lid van de Ierse popgroep Shimma, waarmee ze de derde positie behaalde in de Ierse nationale finale van het Eurovisiesongfestival. Ahern was de bedenker en van 2007 tot en met 2009 producente van de Amerikaanse televisieserie Samantha Who?.

Schrijverscarrière

In 2001 schreef Ahern haar eerste boek PS, I Love You. Het boek werd verfilmd als P.S. I Love You met in de hoofdrol Hilary Swank en Gerard Butler. Ook haar boek Where Rainbows End werd verfilmd in 2014 onder de titel Love, Rosie.

Bibliografie