Boek
Nederlands

Bloemlezing uit de poëzie van César Vallejo

César Vallejo (auteur), Bart Vonck (samensteller)
+1
Bloemlezing uit de poëzie van César Vallejo
×
Bloemlezing uit de poëzie van César Vallejo Bloemlezing uit de poëzie van César Vallejo

Bloemlezing uit de poëzie van César Vallejo

In de reeks:
Titel
Bloemlezing uit de poëzie van César Vallejo
Auteur
César Vallejo
Samensteller
Bart Vonck
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Uitgever
Gent: Poëziecentrum, 1995
287 p., [16] p. pl.
ISBN
90-5655-003-9

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over César Vallejo

César Abraham Vallejo Mendoza (Santiago de Chuco, 16 maart 1892 – Parijs, 15 april 1938) was een Peruviaans schrijver en journalist.

Bibliografie

  • Los heraldos negros (1918), gedicht.
  • Trilce (1922), gedicht.
  • Escalas melografiadas (1923).
  • Fabla salvaje (1923), roman.
  • El Tungsteno (1931), roman.
  • Paco Yunque (1931), kort verhaal.
  • Rusia en 1931. Reflexiones al pie del Kremlin (1931).
  • España, aparta de mi este cáliz (1939), gedicht.
  • Poemas humanos (1939), gedicht.

Literatuur

  • Basadre, Jorge: Historia de la República del Perú. 1822 - 1933, octava edición, corregida y aumentada. Tomo 14. Editada por el diario La República y la Universidad Ricardo Palma. 1998.
  • Clayton, Michelle. Poetry in Pieces: César Vallejo and Lyric …Lees verder op Wikipedia

Suggesties