Dvd
Koreaans

Decision to leave

Chan-wook Park (regisseur)
Tijdens het onderzoek naar de dood van een man die van een berg viel raakt detective Hae-Joon in de ban van de geheimzinnige weduwe.
Onderwerp
Mysteries, Liefde
Titel
Decision to leave
Regisseur
Chan-wook Park
Uniforme titel
Heojil kyolshim
Taal
Koreaans
Uitgever
Cinéart, © 2022 | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
132 min.
Aantekening
Taalkeuze: Afwisselend Koreaans en Mandarijns gesproken, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051083186643

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De ijverige detective Hae-Joon onderzoekt de verdachte dood van een man die van een berg is gevallen., Seo-Rae, de weduwe van de man, lijkt niet erg rouwig om het verlies. Hae-Joon heeft zijn bedenkingen, maar raakt in de ban van deze ongrijpbare vrouw. Is ze echt zo onschuldig als ze lijkt, of is Hae-Joon haar volgende prooi? IMDb-score: 7,3/10.

Over Chan-wook Park

CC BY 3.0 - Foto van/door Masha Kuvshinova at https://www.flickr.com/photos/kuvshinova/

Park Chan-wook (Jecheon, 23 augustus 1963) is een Zuid-Koreaans filmregisseur, -producent en scenarioschrijver. Hij won voor zijn werk meer dan 25 filmprijzen, waaronder de Alfred Bauer Award op het Internationaal filmfestival van Berlijn 2007 (voor I'm a Cyborg, But That's OK), de juryprijs van het Filmfestival van Cannes in zowel 2004 (voor Oldboy) als 2009 (voor Thirst) en de VPRO Tiger Award op het International Film Festival Rotterdam in 2005 (voor Sympathy for Lady Vengeance). In 2013 maakte hij zijn Engelstalige debuut met Stoker en in 2018 maakte hij de eveneens Engelstalige miniserie The Little Drummer Girl.

Park studeerde filosofie aan de Sogang Universiteit in Seoel. Hij is getrouwd en heeft een kind.

Filmografie

Regisseur