Na de dood van haar vader duikt een onbekende oom op, een charmante man die door de 18-jarige India Stoker gewantrouwd wordt.
Titel
Stoker
Regisseur
Chan-wook Park
Componist
Clint Mansell
Acteur
Mia Wasikowska Matthew Goode Nicole Kidman
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2013
1 blu-ray
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 99 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626093138

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een psychologische thriller van Park Chan-wook (Old boy; Sympathy for Mr. Vengeance), de eerste Amerikaanse film van de Koreaanse regisseur. In de hoofdrollen Mia Wasikowska (Jane Eyre), Nicole Kidman en Matthew Goode. India Stoker, dochter van rijke ouders, verliest op haar achttiende verjaardag haar vader door een auto-ongeluk. Op zijn begrafenis duikt een onbekende oom op, de jonge en charmante Charlie die de weduwe inpalmt. Ook India voelt zich tot hem aangetrokken, maar ze wantrouwt hem tegelijkertijd. De film is geïnspireerd op Hitchcock's klassieker 'Shadow of a doubt' (1943). De recensenten zijn niet allemaal positief. Eric Koch (Telegraaf 11-4-'13) ziet 'pseudo-kunstzinnigheid' en Ab Zagt (Algemeen Dagblad 11-4-'13) 'een afstandelijke aanpak'. Rick de Gier (Cinema.nl) geeft 4 (van 5) sterren en concludeert: 'Het camerawerk, de montage, de vormgeving – het is allemaal even prachtig. Barok, over the top en propvol symboliek, dat wel. Stoker is een gotisch sprookje; met de werke…Lees verder

Over Chan-wook Park

CC BY 3.0 - Foto van/door Masha Kuvshinova at https://www.flickr.com/photos/kuvshinova/

Park Chan-wook (Jecheon, 23 augustus 1963) is een Zuid-Koreaans filmregisseur, -producent en scenarioschrijver. Hij won voor zijn werk meer dan 25 filmprijzen, waaronder de Alfred Bauer Award op het Internationaal filmfestival van Berlijn 2007 (voor I'm a Cyborg, But That's OK), de juryprijs van het Filmfestival van Cannes in zowel 2004 (voor Oldboy) als 2009 (voor Thirst) en de VPRO Tiger Award op het International Film Festival Rotterdam in 2005 (voor Sympathy for Lady Vengeance). In 2013 maakte hij zijn Engelstalige debuut met Stoker en in 2018 maakte hij de eveneens Engelstalige miniserie The Little Drummer Girl.

Park studeerde filosofie aan de Sogang Universiteit in Seoel. Hij is getrouwd en heeft een kind.

Filmografie

Regisseur