Negentig korte gesprekjes tussen een moeder en haar zoontje over allerlei onderwerpen die een kind bezighouden.
Onderwerp
Moeder-kindrelatie
Titel
Zegt zoonlief
Auteur
Chantal Pattyn
Verteller
Hilde Groeninck  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2016
1 cd
Speelduur
1:27
Oorspr. uitgever
Borgerhoff & Lamberigts
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem
Plaatsingssuggestie
433 (SISO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een jongetje van een jaar of zes, zeven voert gesprekjes met zijn moeder. Over van alles en nog wat. Over alles wat een kind van die leeftijd maar bezighoudt. Allerlei vragen over huiswerk, eten, God, kunst, de actualiteit en over hem en haar en hun relatie passeren de revue. Hij stelt vragen of heeft een mening ergens over en zij geeft zo eerlijk en duidelijk mogelijk antwoord, waardoor mooie dialogen ontstaan. Zijn moeder heeft deze gesprekjes opgetekend. De teksten zijn ontwapenend, soms ontroerend en eenvoudig en puur weergeven, soms bijna in telegramstijl. Ze variëren in lengte van een paar regels tot een pagina. Gebundeld in een prachtig vormgegeven boekje met harde band en gedrukt op glanzend papier met zilverkleurige accenten. De Vlaamse auteur is kunsthistorica, nethoofd van radiozender Klara en manager cultuur bij de openbare omroep van Vlaanderen.

Over Chantal Pattyn

Chantal Pattyn (Sint-Eloois-Winkel, 2 mei 1968) is de netmanager en presentator van de Belgische radiozender Klara en een voormalig radiopresentatrice van Studio Brussel en televisiepresentatrice van het TV1-programma De zevende dag.

Ze volgde een universitaire opleiding kunstgeschiedenis en oudheidkunde aan de Rijksuniversiteit Gent en begon reeds als studente bij Studio Brussel. Update en BasSta! zijn programma's die geschiedenis schreven in de annalen van de toen nog jonge radiozender. Als icoon van de zender presenteerde ze nog samen met Luc Janssen meerdere jaren het festival Pukkelpop. Frituur Victoria, De Maxx en in 2000 op zondagavond de uitzendingen van de opnames van het cultuurspektakel met schrijvers en musici, De Nachten vervolledigen haar Studio Brussel-carrière.

Pattyn presenteerde van 1998 tot 1999 samen met Ivan De Vadder elke zondagochtend het politieke praatprogramma De zevende dag op de eerste…Lees verder op Wikipedia