Strip
Nederlands

De superplant

Charel Cambré (auteur), Gert Verhulst (scenarist), Sven Duym (scenarist)
Titel
De superplant / scenario Charel Cambré, Sven Duym, Gert Verhulst ... [et al.] ; tek. Charel Cambré
Auteur
Charel Cambré 1968-
Scenarist
Gert Verhulst 1968- Sven Duym
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Studio 100, 2009
32 p. : ill.
ISBN
9789059163942

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een plant die auto's eet, dat zou de oplossing zijn om files op te lossen en het milieu te beschermen. Deze oplossing is bedacht door een 'plantenmannetje', maar helaas gaat het mannetje iets te ver. Nadat hij de megamester, uitvinding van Opa Fonkel, heeft gestolen, lopen de dingen uit de hand. Gelukkig komt actieheldin Mega Mindy op tijd om de zaken op orde te brengen. Een eenvoudige strip met een sterk onderscheid tussen goed en kwaad en een oplossing van de superheldin. Duidelijke tekeningen, eenvoudige, goed te lezen teksten, helder kleurgebruik, overzichtelijke lay-out. Een herkenbaar product uit de Belgische Studio 100 (ook bekend van Kabouter Plop en Samson & Gert).

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia

Suggesties