Boek
Nederlands
Als in een Amerikaans stadje een vampier komt wonen, krijgt het leven van een telepathisch begaafde serveerster een totaal andere wending. Met dvd met de eerste twee episoden van de tv-serie True Blood naar de Sookie Stackhouse romans.
Titel
Date met de dood
Auteur
Charlaine Harris
Vertaler
Emmy Van Beest
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dead until dark
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011 | Andere uitgaven
319 p. + dvd-video
ISBN
9789024533572 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Serveerster Sookie Stackhouse vindt nieuwkomer Bill Compton in het zuidelijke stadje Bon Temps (Louisiana) op een duistere manier aantrekkelijk. Maar er is iets met die man: ze kan zijn gedachten niet lezen, terwijl dat net - tegen haar zin - haar geheime gave is. Wanneer er een collega van Sookie vermoord wordt, komt ze erachter dat Compton, met wie ze zo goed als een date heeft, een vampier is. Eerste deel van een serie, die intussen wereldwijd meer dan 20 miljoen keer is verkocht. Deze light-fantasy annex horrorroman is lichter dan lucht, maar heeft een sympathieke hoofdpersonage in de vorm van Sookie die zeer middle-class is en dus hard moet werken en snakt naar de liefde van een man. De plot stelt weinig voor en wordt door de personages 'stoemelings' opgelost, niet bepaald door hun intellect.Voor liefhebbers van luchtige en sympathieke horror. Met dvd met de eerste twee episoden van de televisieserie True Blood naar de Sookie Stackhouse romans. Op het omslag een filmfoto van de h…Lees verder

Over Charlaine Harris

Charlaine Harris (Tunica, 25 november 1951) is een auteur van thrillers. Ze groeide op in de delta van de Mississippi. Oorspronkelijk schreef ze vooral gedichten: over geesten en nadien over tienerangsten. Toen ze naar Rhodes College in Memphis (Tennessee) ging, schreef ze toneelstukken. Enkele jaren later begon ze boeken te schrijven in het zogenaamde urban fantasy-genre.

Ze schreef twee series: Sookie Stackhouse (verfilmd als de HBO-serie True Blood) en Harper Connelly.

Bibliografie

Aurora Teagarden

  • Real Murders (1990)
  • A Bone to Pick (1992)
  • Three Bedrooms, One Corpse (1994)
  • The Julius House (1995)
  • Dead Over Heals (1996)
  • A Fool and His Honey (1999)
  • Last Scene Alive (2002)
  • Poppy Done to Death (2003)
  • All The Little Liars<…Lees verder op Wikipedia