Boek
Nederlands

Dood en verdwenen : een Sookie Stackhouse roman

Charlaine Harris (auteur), Erica Feberwee (vertaler), Marion Drolsbach (vertaler)
Behalve Sookie Stackhouse weten maar weinig mensen in Bon Temps van het bestaan van weerwolven en gedaanteverwisselaars. Nu echter willen deze zich tonen aan de mensenwereld. Wanneer een goede vriend van Sookie gruwelijk mishandeld wordt, gaat ze op zoek naar de dader maar wordt daarbij gehinderd door machtsbeluste wezens.
Titel
Dood en verdwenen : een Sookie Stackhouse roman
Auteur
Charlaine Harris
Vertaler
Erica Feberwee Marion Drolsbach
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dead and gone
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2013 | Andere uitgaven
287 p.
ISBN
9789024560394 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De telepatische serveerster Sookie Stackhouse wordt geconfronteerd met een wrede moord naast café Merlotte. De gedaantewisselaars zijn ‘uit de kast gekomen’, iets dat paniek veroorzaakt, en Sookie's zwangere schoonzus wordt gekruisigd aangetroffen. Dan wordt Sookie door vampiersheriff Eric in een vampierhuwelijk gelokt, komt de FBI naar het stadje en breekt de oorlog tussen de elfen los, waardoor Sookie in groot gevaar komt. Het verhaal speelt in het bovennatuurlijke milieu van vampiers en weerwolven, onopgemerkt door de menselijke maatschappij. De plaats van handeling (een afgelegen dorp in Louisiana, na de orkaan Katrina) is ondergeschikt aan de plot, die vol - soms gewelddadige - actie en gebeurtenissen is. Door de wat Bouquetachtige sfeer en de luchtige stijl is het weerwolfgeweld niet aangrijpend. Alledaagse woordkeus, met lichte humor. Soepele verteltrant met goede afwisseling van vaart en rust, waardoor de spanning blijft. De personages, hoe niet-menselijk ook, worden echte kar…Lees verder

Over Charlaine Harris

Charlaine Harris (Tunica, 25 november 1951) is een auteur van thrillers. Ze groeide op in de delta van de Mississippi. Oorspronkelijk schreef ze vooral gedichten: over geesten en nadien over tienerangsten. Toen ze naar Rhodes College in Memphis (Tennessee) ging, schreef ze toneelstukken. Enkele jaren later begon ze boeken te schrijven in het zogenaamde urban fantasy-genre.

Ze schreef twee series: Sookie Stackhouse (verfilmd als de HBO-serie True Blood) en Harper Connelly.

Bibliografie

Aurora Teagarden

  • Real Murders (1990)
  • A Bone to Pick (1992)
  • Three Bedrooms, One Corpse (1994)
  • The Julius House (1995)
  • Dead Over Heals (1996)
  • A Fool and His Honey (1999)
  • Last Scene Alive (2002)
  • Poppy Done to Death (2003)
  • All The Little Liars<…Lees verder op Wikipedia