Boek
Nederlands

Echt dood : een Sookie Stackhouse roman

Charlaine Harris (auteur), Marion Drolsbach (vertaler), Erica Feberwee (vertaler)
Sookie wordt uitgenodigd om de koningin der vampiers in New Orleans te bezoeken en raakt betrokken bij een hierarchisch conflict waarbij ook de weerwolven betrokken zijn. Vervolg op 'Dood als een vampier'.
Titel
Echt dood : een Sookie Stackhouse roman
Auteur
Charlaine Harris
Vertaler
Marion Drolsbach Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Definitely dead
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012 | Andere uitgaven
365 p.
ISBN
9789024547548 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sookie Stackhouse is een jonge serveerster in de Fantasia Bar. Ze is ook telepatisch en heeft een poosje een relatie gehad met Bill, een vampier. De vampiers zijn officieel uit de kast gekomen en de meesten voeden zich met het synthetische True Blood. Sookie is echter ook in contact met heel wat andere wezens die onder ons leven maar van wie we ons niet bewust zijn: weerwolven, heksen, elfen, vormwisselaars, en heel wat andere. Dit is boek 6 in een reeks, en sluit aan bij de gebeurtenissen in 'Dood als een vampier'*, dus heel wat verwijzingen daarnaar en betrokken personages, wat het wat moeilijk maakt voor wie het vorige verhaal niet las. Sookie wordt uitgenodigd om de koningin der vampiers in New Orleans te bezoeken en raakt betrokken bij een hiërarchisch conflict waarbij ook de weerwolven betrokken zijn. Vlotte actie, wat seks, griezel, een beetje soap emoties en humor. Geschreven voor de orkaan Katrina New Orleans wegveegde. De tv-reeks 'True Blood' is aan zijn vijfde jaar bezig. …Lees verder

Over Charlaine Harris

Charlaine Harris (Tunica, 25 november 1951) is een auteur van thrillers. Ze groeide op in de delta van de Mississippi. Oorspronkelijk schreef ze vooral gedichten: over geesten en nadien over tienerangsten. Toen ze naar Rhodes College in Memphis (Tennessee) ging, schreef ze toneelstukken. Enkele jaren later begon ze boeken te schrijven in het zogenaamde urban fantasy-genre.

Ze schreef twee series: Sookie Stackhouse (verfilmd als de HBO-serie True Blood) en Harper Connelly.

Bibliografie

Aurora Teagarden

  • Real Murders (1990)
  • A Bone to Pick (1992)
  • Three Bedrooms, One Corpse (1994)
  • The Julius House (1995)
  • Dead Over Heals (1996)
  • A Fool and His Honey (1999)
  • Last Scene Alive (2002)
  • Poppy Done to Death (2003)
  • All The Little Liars<…Lees verder op Wikipedia