Boek
Nederlands

Op leven en dood : een Sookie Stackhouse roman

Charlaine Harris (auteur), Erica Feberwee (vertaler), Marion Drolsbach (vertaler)
Een telepatisch begaafde serveerster krijgt te maken met perikelen rondom familieleden en bekenden uit heden en een ver verleden.
Titel
Op leven en dood : een Sookie Stackhouse roman
Auteur
Charlaine Harris
Vertaler
Erica Feberwee Marion Drolsbach
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dead in the family
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2014 | Andere uitgaven
348 p.
ISBN
9789024563876 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Heel Sookies wereld staat op haar kop: nu de elfenoorlog achter de rug is, nu haar liefdesrelatie met de vampier Eric in een stroomversnelling komt en de gedaantewisselaars zich bekend hebben gemaakt, zou het heel wat kalmer om haar heen moeten zijn. Niets is minder waar. De elf Colman achtervolgt haar omdat hij haar verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn kind. Charlaine Harris (1951) is een schrijfster van 'urban fantasy' die zich vooral richt tot 'young adults', maar in de VS ook veel volwassen fans telt. Met haar normale cocktail van 'huiselijke drama's' en bovennatuurlijke dreiging, vervalt Harris in het, in dit geval traag op gang komend, neerpennen van een formule. Dat zal de fans worst wezen. Fantasy-liefhebbers en romantische zielen blijven dol op deze reeks. Normale druk.

Over Charlaine Harris

Charlaine Harris (Tunica, 25 november 1951) is een auteur van thrillers. Ze groeide op in de delta van de Mississippi. Oorspronkelijk schreef ze vooral gedichten: over geesten en nadien over tienerangsten. Toen ze naar Rhodes College in Memphis (Tennessee) ging, schreef ze toneelstukken. Enkele jaren later begon ze boeken te schrijven in het zogenaamde urban fantasy-genre.

Ze schreef twee series: Sookie Stackhouse (verfilmd als de HBO-serie True Blood) en Harper Connelly.

Bibliografie

Aurora Teagarden

  • Real Murders (1990)
  • A Bone to Pick (1992)
  • Three Bedrooms, One Corpse (1994)
  • The Julius House (1995)
  • Dead Over Heals (1996)
  • A Fool and His Honey (1999)
  • Last Scene Alive (2002)
  • Poppy Done to Death (2003)
  • All The Little Liars<…Lees verder op Wikipedia