Cd

6 Arabesques for cello solo

Charles Camilleri (componist), Viviane Spanoghe (uitvoerder)
Toon meer
6 Arabesques for cello solo
Componist
Charles Camilleri 1931-2009
Uitvoerder
Viviane Spanoghe  (cello)
Talent, 2000
1 cd
Oorspr. opname
CDR
CCX0904
21 - Strijkinstrument (NBLC) K4 - Solo-instrumenten (Vlaams muziekschema)

Over Charles Camilleri

Charles Camilleri (Ħamrun, 7 september 1931 – Naxxar, 3 januari 2009) was een Maltees componist. Hij werd beschouwd als Malta's nationale toondichter. Al als tiener componeerde hij een aantal werken die gebaseerd waren op de volksmuziek en de legenden van Malta.

Onder zijn werken zijn vermeldenswaard de Malta Suite, Maltese Dansen, Een Maltese Overture - Din l-Art Helwa, opera's in het Maltees, een ballet gebaseerd op de Orde van Malta en het oratorium Pawlu ta' Malta. Van zijn vroege beïnvloeding door de Maltese volksmuziek evolueerde hij naar een muziekvorm "waarin niets vast ligt".

Hij componeerde meer dan honderd werken voor orkest, kamerensembles, zang en solo-instrumenten. Camilleri's werk werd over heel de wereld uitgevoerd. Zijn zoektocht naar de volksmuziek, zijn improvisatie, de beïnvloeding door klanken uit Afrika en Azië en de studie van Europese muziek hielpen hem een "universele stijl" te creëren. De Missa …Lees verder op Wikipedia