Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Assepoester

Charles Perrault (auteur), Roberto Innocenti (illustrator)
Assepoester mag als enige niet naar het feest aan het hof. Ze gaat toch, en verliest een glazen schoentje als ze het feest in haast verlaat. Met grote kleurenillustraties in de sfeer van de jaren twintig. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Titel
Assepoester
Auteur
Charles Perrault
Illustrator
Roberto Innocenti
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cinderella
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
30 p. : ill.
ISBN
9789044831917 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Navertelling van het bekende zeventiende-eeuwse sprookje over Assepoester, geplaatst tegen het decor van Engeland in de jaren twintig van de vorige eeuw, herkenbaar in met name de afbeeldingen van de kleding van de dames, de auto’s en het straatbeeld. De tekst staat in kaders in de afbeeldingen of – tegen een lichtgele ondergrond – op de pagina ernaast, met boven het kader een kleine illustratie. De manier van illustreren is realistisch en de afbeeldingen bevatten veel details en zo nu en dan een grapje (naast het paleis staat een standbeeld met paraplu). De Italiaanse illustrator is in Nederland vooral bekend vanwege zijn illustraties bij ‘De avonturen van Pinokkio’ (1988) en ‘Meisje in het rood’* (2015), een bewerking van het sprookje over Roodkapje. Hij is bekroond met de Hans Christian Andersenprijs 2008. Voor sprookjesliefhebbers vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Over Charles Perrault

Charles Perrault (Parijs, 12 januari 1628 – aldaar, 16 mei 1703) was een Frans schrijver, bekend vanwege zijn sprookjes.

Biografie

Perrault werd geboren in Parijs uit een rijke familie, hij studeerde rechten aan de Université d'Orléans, en begon een carrière als ambtenaar. Hij was lid van de Académie française, en een belangrijk intellectueel.

In 1697 publiceerde hij zijn bekendste werk, Histoires ou contes du temps passé, avec des moralités: Contes de ma mère l'Oye. Het is een verzameling volksverhalen en sprookjes. Het werd een internationaal beroemd boek onder zijn ondertitel, en de verhalen zijn bekend als Sprookjes van Moeder de Gans. Meteen was een nieuw literair genre geboren: het sprookje.

Bekende sprookjes uit de verzameling van Perrault:

  • Assepoester
  • Blauwbaard
  • De Schone Slaapster in het bos
  • De gelaarsde kat
  • Klein Duimpje
  • Roodkapje

Lees verder op Wikipedia