Alfie, een vrouwenversierder in trendy New York, beseft door een belangrijke gebeurtenis dat er een eind moet komen aan zijn escapades
Titel
Alfie
Regisseur
Charles Shyer
Naar het werk van
Bill Naughton
Scenarist
Elaine Pope
Acteur
Jude Law
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Paramount, 2005
1 dvd-video
Oorspr. opname
2004
Speelduur
ca. 106 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
8714865550779

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 29 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse remake van de film uit de zestiger jaren, toen met Michael Caine. Deze versie is gemaakt in 2004 door Charles Shyer met Jude Law en Susan Sarandon. Belinda van de Graaf (Trouw 13-1-'05): 'Mooi en modern oogt de nieuwe Alfie in de persoon van Jude Law, de Britse acteur die zich al lang en breed als hartenbreker heeft bewezen. Prada-schoenen, Gucci-kostuum, een duur luchtje en de ladykiller is klaar voor de drie B's: bekkie, borsten en billen. Om het Amerikaanse publiek echter te behagen werd de handeling verplaatst naar Manhattan en is ook een oudere Amerikaanse (Susan Sarandon) die de Britse playboy op zijn nummer zet. Het Amerikaanse 'remake'-kanon Charles Shyer maakt er met nadruk een verhaal met een moraal van. Klassieke status zal de nieuwe Alfie niet verwerven.' Met songs van Mick Jagger.

Over Charles Shyer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jessica Ballard

Charles R. Shyer (Los Angeles, 11 oktober 1941) is een Amerikaanse filmregisseur, producent en scriptschrijver.

Shyer begon zijn carrière als schrijver voor televisieseries als The Odd Couple en Happy Days en films als Smokey and the Bandit en Private Benjamin. Als regisseur was hij betrokken bij Father of the Bride en het vervolg Father of the Bride part II.

Shyer was getrouwd met regisseur Nancy Meyers.