Titel
Cover girl / directed by Charles Vidor ; screenplay by Virginia Van Upp
Regisseur
Charles Vidor
Scenarist
Virginia Van Upp
Acteur
Gene Kelly 1912-1996 Rita Hayworth
Componist
Jerome Kern 1885-1945
Taal
Engels
Uitgever
Eureka, © 2017 | Andere uitgaves
1 dvd-video + 1 blu-ray + tekstboekje (28 p.)
Oorspr. opname
1944
Speelduur
107 min.
Aantekening
Engels gesproken, Engelse ondertiteling
EAN
5060000702392

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Charles Vidor

Charles Vidor (Boedapest, 27 juli 1900 – Wenen, 4 juni 1959) was een Amerikaans regisseur van Hongaars-Joodse komaf.

Levensloop

Charles Vidor werd geboren als Károly Vidor in een Joodse familie in Boedapest. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vocht hij als soldaat in het leger van Oostenrijk-Hongarije. In 1924 emigreerde hij naar de Verenigde Staten. Hij begon zijn carrière in de filmindustrie tijdens de laatste jaren van de stomme film. De misdaadfilm Gilda (1946) geldt als het hoogtepunt van zijn oeuvre.

Vidor was vier keer getrouwd; onder meer met de actrices Karen Morley en Evelyn Keyes. Hij stierf op 58-jarige leeftijd aan een hartaanval in Wenen.

Filmografie

  • 1933: Sensation Hunters
  • 1934: Double Door
  • 1935: Strangers All
  • 1935: The Arizonian
  • 1935: His Family Tree
  • 1936: Muss 'em Up…Lees verder op Wikipedia

Suggesties