Dvd
Engels

The Lego Ninjago movie

Charlie Bean (regisseur), Paul Fisher (regisseur), Bob Logan (regisseur)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Lloyd Garmadon leeft in de schaduw van zijn vader, Lord Garmadon. Hij vormt samen met zijn vrienden een geheim Ninja-team dat het opneemt tegen Lord Garmadon. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Ninja's
Titel
The Lego Ninjago movie
Regisseur
Charlie Bean Paul Fisher Bob Logan
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Home Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
98 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051889620990

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De derde film in de samenwerking tussen Lego en Warner is gebaseerd op de speelgoedlijn Lego Ninjago. Tiener Lloyd Garmadon wordt in zijn woonplaats Ninjago Stad gepest omdat hij de zoon is van de kwaadaardige krijgsheer Lord Garmadon die de stad wil vernietigen. De inwoners weten niet dat Lloyd samen met vier vrienden deel uitmaakt van een groep ninjastrijders die geleid wordt door de wijze en geestige Sensei Wu. De vrienden moeten leren samenwerken om Garmadon en zijn gigantische vechtmachine te verslaan. De recensenten geven 1-3 sterren. Bor Beekman (Volkskrant 28-9-'17) noemt de film 'hol'. Coen van Zwol (NRC 26-9-'17): '(...) de hoofdletters benadrukken dat het speelgoedreclame betreft. Maar die handicap is juist de kracht van deze filmserie, grappig voor kinderen én ouders. (...) The LEGO Ninjago Movie is net als zijn voorgangers hectisch, spits en vooral speels. Want de helden weten zelf ook wel dat ze Legopoppetjes zijn. En dat na elk armageddon de steentjes weer op elkaar gek…Lees verder

Over Charlie Bean

Charlie Bean (1963) is een Amerikaanse animator, storyboard director en regisseur van animatieseries. Voor Disney werkte hij onder andere als regisseur en uitvoerend producent van Tron: Uprising en als storyboard artiest voor verschillende producties van Cartoon Network. Hij werkte aan programma's als Dexter's Laboratory, Samurai Jack, The Powerpuff Girls, I Am Weasel en Cow and Chicken en als regisseur en storyboard supervisor van Robotboy van Cartoon Network en het Franse Alphanim.

Ook is hij werkzaam geweest als lay-out kunstenaar (het tekenen en bedenken van achtergronden en voorwerpen in de stijl van een animatieserie) voor verschillende series als The Ren & Stimpy Show, Animaniacs, en Batman: The Animated Series.

Ook schreef hij verschillende pilots voor real-life series voor Cartoon Network samen met Don Shank, Carey Yost en Chris Reccardi

FilmografieLees verder op Wikipedia