Boek
Duits

Schossgebete : Roman

Charlotte Roche (auteur)

Schossgebete : Roman

Genre:
De driedaagse gedachtestroom van een moderne Duitse vrouw van driee͏̈ndertig jaar over haar leven en liefdes.
Titel
Schossgebete : Roman
Auteur
Charlotte Roche
Taal
Duits
Editie
4
Uitgever
München: Piper, 2011
282 p.
ISBN
9783492054201 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 13 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In deze nu al, net als haar vorige roman 'Feuchtgebiete', uitstekende verkopende moderne zedenroman van het Duitse mediafenomeen (1978; schrijfster, presentatrice, producente) wordt op serieuze, even scherpe als humoristische wijze een driedaagse gedachtenstroom van een moderne Duitse vrouw van drieëndertig jaar gepresenteerd. Ze mijmert over haar verbroken relatie met haar ouders (de symbiotische haat-liefde relatie met haar moeder; de getroebleerde met haar vader en de boze stiefmoeder), over die met haar tweede, aanzienlijk oudere man Georg (haar ideaalman, waarmee ze zijn seksfantasieën uitleeft in bed en bordeel; háár fantasie is om met andere mannen te slapen) en met haar dochter en stiefzoon (die oergevoelens bij haar oproepen). Ze is een control- en milieufreak, tegen geloof maar zwaar bijgelovig, die haar neuroses alleen tijdens seks en therapeutische sessies kan laten vieren. Deze in zijn luchtig-openhartige behandeling van moeilijke thema’s uitstekend geschreven roman bevat…Lees verder

Over Charlotte Roche

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Fox-Two aka Markus Hammes

Charlotte Elisabeth Grace Roche (High Wycombe, 18 maart 1978) is een in Engeland geboren Duitse televisiepresentatrice, actrice, zangeres en schrijfster. Charlotte Roche verhuisde op 8-jarige leeftijd naar Duitsland.

Haar debuutroman Feuchtgebiete, in het Nederlands vertaald als Vochtige streken, was zeer succesvol en omstreden. In het verhaal, deels autobiografisch, vertelt de hoofdfiguur Helen Memel openlijk en zonder schaamte over haar seksleven en haar lichaam. Sommige critici bestempelden het boek als louter pornografisch, terwijl anderen het een bijdrage vonden leveren aan de vrouwenemancipatie.Het boek werd in 2013 onder zijn oorspronkelijke titel Feuchtgebiete verfilmd.

Met Jan Böhmermann presenteerde Roche op ZDF de talkshow Roche & Böhmermann.