Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Toen waren er nog vier

Chelsea Sedoti (auteur), Mariella Manfré (vertaler)
+1
Toen waren er nog vier
×
Toen waren er nog vier Toen waren er nog vier
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Vijf jongeren gaan een weekend kamperen in het bos. Na nog geen 24 uur melden vier van hen zich overstuur bij het politiebureau. Hun vriendin Maylee is verdwenen, maar de overgebleven vier hebben allemaal een ander verhaal. Wie houdt hier iets achter? Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Toen waren er nog vier
Auteur
Chelsea Sedoti
Vertaler
Mariella Manfré
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tell me what really happened
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2022 | Andere uitgaven
380 p.
ISBN
9789026164361 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een meeslepende psychologische jeugdthriller over vriendschap, geheimen en een onverwachte verdwijning. In de bossen rond Salvation Creek zijn volgens de verhalen meerdere meisjes verdwenen. Toch gaan vijf jongeren er een weekend kamperen. Nog geen dag later zitten vier van hen overstuur op het politiebureau: ze kunnen hun vriendin Maylee nergens vinden. Beste vriendin Petra denkt dat Maylee ’s nachts verdwaald is, complotdenker Nolan is ervan overtuigd dat ze is opgegeten, de mysterieuze Abigail beweert dat Maylees vriend John haar vermoord heeft. En John? Die wil een advocaat spreken. Ondertussen tikt de klok door... Wie houdt iets achter en waarom? ‘Toen waren er nog vier’ is soepel en eigentijds geschreven en neemt de lezer gemakkelijk mee in het verhaal. Chelsea Sedoti is een Amerikaanse schrijver van YA-romans. Vanaf ca. 13 jaar.

Toen waren er nog vier

Na een nachtje kamperen is Maylee verdwenen. Waar is ze naartoe? Is ze overleden? De politie probeert het uit te zoeken.



Dit boek leest als een verslag van de ondervraging van vier personen die de nacht voordien met Maylee aan het kamperen waren. Elk hoofdstuk begint met een vraag van de politie die door één van de vier personages die nog in leven zijn wordt beantwoord. Wat mooi is, is dat je gaandeweg de karakters van de verschillende personages ook heel duidelijk krijgt. Het gaat niet om één groepje vrienden, maar om jongeren die via-via met elkaar gelinkt zijn en die allemaal op hun eigen manier op het kampeerweekend terecht kwamen. Dat zorgt voor de nodige variatie in het verhaal, waardoor het ondanks het format toch boeiend blijft. Bovendien leest het boek als een trein, doordat er veel gebruik wordt gemaakt van witregels. Vaak wordt er bijvoorbeeld ook “pauze” geschreven in het politieverslag. Uiteraard, want soms aarzelt één van de personages om meer detail…Lees verder