De middelste dochter

Chika Unigwe (auteur), Theo Veenhof (vertaler)
Na de dood van haar vader en zus ontmoet een 17-jarige Nigeriaanse vrouw een aantrekkelijke man die zichzelf ‘man van God’ noemt. Hij blijkt echter een onderdrukkende echtgenoot, en zij zal de moed moeten vinden om haar leven in eigen hand te nemen.
Titel
De middelste dochter
Auteur
Chika Unigwe
Vertaler
Theo Veenhof
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The middle daughter
Uitgever
Amsterdam: Horizon, 2023
286 p.
ISBN
9789464103571 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een prikkelende en ontroerende roman over liefde, verlies en identiteit. Op amper 17-jarige leeftijd verliest de Nigeriaanse Nani haar geliefde zus en vader. Onbegrepen door de rest van haar familie wordt ze misleid door een knappe, zelfbenoemde 'man van God' die alle antwoorden lijkt te bieden. Maar in plaats van samen met hem een betere toekomst op te bouwen, wordt Nani het slachtoffer van een onderdrukkende echtgenoot. 
Zal ze de moed vinden om haar leven in eigen hand te nemen en op zoek te gaan naar het ware geluk? En tegen welke prijs? ‘De middelste dochter’ is in een levendige, eigentijdse en soms poëtische stijl geschreven. Voor een breed tot literair lezerspubliek. Het boek bevat scènes met expliciet geweld. Chika Unigwe (1974) is een Nigeriaanse schrijfster. Ze debuteerde in 2005 met de roman 'De feniks’ en ontving meerdere literaire prijzen, waaronder de 2012 NLNG Prize for Literature. Momenteel woont ze in Atlanta, Georgia, waar ze werkt als Professor of Creative Writing…Lees verder

Over Chika Unigwe

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Valeria Vernizzi

Chika Nina Unigwe (Enugu, Nigeria, 1974) is een Belgische schrijfster van Nigeriaanse afkomst.

Biografie

Unigwe behaalde een Bachelor of Arts (BA) in Engelse taal en literatuur aan de Universiteit van Nigeria in Nsukka, vervolgens een Master of Arts (MA) aan de Katholieke Universiteit Leuven (België) en daarna promoveerde ze in november 2004 tot doctor in de literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden (Nederland).

In 1995 emigreerde ze met haar Belgische partner (met wie ze later trouwde) naar België.

Haar gepubliceerd werk bevat poëzie, kinderboeken en korte verhalen. Haar verhalen werden uitgezonden op de BBC World Service, Radio Nigeria, en andere radiostations van de Commonwealth.

In 2003 won Unigwe de BBC Short Story Competition en kreeg ze een eervolle vermelding in de Commonwealth short story writing competition 2003/2004. Eveneens in 2003 was ze een finalist voor de Caine Prize<…Lees verder op Wikipedia