Makkelijk lezen
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De smaak van sneeuw

Chika Unigwe (auteur)
+1
De smaak van sneeuw
×
De smaak van sneeuw De smaak van sneeuw

De smaak van sneeuw

In de reeks:
Vluchtelingen uit Nigeria proberen te ontsnappen aan ellende. Ze zoeken hun geluk in België. Dat blijkt niet altijd even gemakkelijk.
Onderwerp
Migranten
Titel
De smaak van sneeuw
Auteur
Chika Unigwe
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2012
84 p.
ISBN
9789022328125 (paperback)
TPL Leesboeken

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vier korte verhalen over Nigerianen: een moeder en dochter zijn op de vlucht; Een Nigeriaan is getrouwd met een blanke vrouw om verblijfsdocumenten te krijgen; De blanke vrouw van een Nigeriaan sterft; Twee hoogopgeleide Nigerianen zijn gefrustreerd omdat ze het hier niet kunnen waarmaken. In België hopen al deze personages, die omwille van discriminatie of geweld hun land verlieten, gelukkig te worden. De realiteit is echter anders. Ze moesten familie achterlaten, anders gaan leven, zich schikken in hun situatie en omgaan met verlies. Hun relaties worden op de proef gesteld, er is verdriet en ontgoocheling, maar ook hoop op een betere toekomst. De verhalen zijn momentopnamen waarin de verschillen tussen leef- en denkgewoonten hier en in hun thuisland aan bod komen. In dit boek uit de Wablieft-reeks worden de gevoelens van de personages expliciet, in eenvoudige zinnen en bewoordingen beschreven. De bladschikking is ruim met een grote druk. Dit zijn treffende verhalen, die geschikt zij…Lees verder

Over Chika Unigwe

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Valeria Vernizzi

Chika Nina Unigwe (Enugu, Nigeria, 1974) is een Belgische schrijfster van Nigeriaanse afkomst.

Biografie

Unigwe behaalde een Bachelor of Arts (BA) in Engelse taal en literatuur aan de Universiteit van Nigeria in Nsukka, vervolgens een Master of Arts (MA) aan de Katholieke Universiteit Leuven (België) en daarna promoveerde ze in november 2004 tot doctor in de literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden (Nederland).

In 1995 emigreerde ze met haar Belgische partner (met wie ze later trouwde) naar België.

Haar gepubliceerd werk bevat poëzie, kinderboeken en korte verhalen. Haar verhalen werden uitgezonden op de BBC World Service, Radio Nigeria, en andere radiostations van de Commonwealth.

In 2003 won Unigwe de BBC Short Story Competition en kreeg ze een eervolle vermelding in de Commonwealth short story writing competition 2003/2004. Eveneens in 2003 was ze een finalist voor de Caine Prize<…Lees verder op Wikipedia