Daisy
Nederlands

Fata morgana : roman

Chika Unigwe (auteur), Ilse Smets (verteller)
Vier Afrikaanse vrouwen laten alles achter, op zoek naar een beter leven. Ze worden naar Antwerpen gesmokkeld door Dele, een Nigeriaanse man, en komen in de prostitutie terecht. Een van de vrouwen sterft. Haar dramatische lot dwingt de andere vrouwen tot een genadeloos zelfonderzoek.
Titel
Fata morgana : roman
Auteur
Chika Unigwe
Verteller
Ilse Smets (inlezer) (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
10:59:23
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede roman van de Nigeriaans/Vlaamse literatuurwetenschapper Unigwe [1974], die eerder 'De feniks' publiceerde. 'Fata Morgana' gaat over vier jonge Afrikaanse, soms hoogopgeleide vrouwen, die via vrouwensmokkelaar Dele vanuit Nigeria naar België vertrekken. In Antwerpen wonen ze samen in een huis en belanden in de prostitutie. Hun paspoort wordt afgepakt en ze moeten werken om hun schuld aan Dele terug te betalen. Als een van hen, Sisi, onder mysterieuze omstandigheden dood wordt gevonden, vertellen de vrouwen elkaar hun geschiedenis en de omstandigheden waardoor ze in deze situatie terecht zijn gekomen. Uitzichtloosheid, machtsmisbruik, de zorg voor familie of een bastaardkind, een onmogelijke liefde, corruptie, oorlogsgeweld in Soedan of werkloosheid dreef hen er toe het fata morgana van het buitenland na te jagen en met Dele in zee te gaan. Unigwe schrijft toegankelijk en met inleving over een actueel en schrijnend thema. Voor een breed multicultureel en/of vrouwelijk publiek in …Lees verder

Over Chika Unigwe

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Valeria Vernizzi

Chika Nina Unigwe (Enugu, Nigeria, 1974) is een Belgische schrijfster van Nigeriaanse afkomst.

Biografie

Unigwe behaalde een Bachelor of Arts (BA) in Engelse taal en literatuur aan de Universiteit van Nigeria in Nsukka, vervolgens een Master of Arts (MA) aan de Katholieke Universiteit Leuven (België) en daarna promoveerde ze in november 2004 tot doctor in de literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden (Nederland).

In 1995 emigreerde ze met haar Belgische partner (met wie ze later trouwde) naar België.

Haar gepubliceerd werk bevat poëzie, kinderboeken en korte verhalen. Haar verhalen werden uitgezonden op de BBC World Service, Radio Nigeria, en andere radiostations van de Commonwealth.

In 2003 won Unigwe de BBC Short Story Competition en kreeg ze een eervolle vermelding in de Commonwealth short story writing competition 2003/2004. Eveneens in 2003 was ze een finalist voor de Caine Prize<…Lees verder op Wikipedia