Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Het jonge Nigeriaanse meisje Mma tracht zich een weg te banen door het leven, dat haar niet genadig is geweest. Als wees heeft ze het moeilijk om een plek te vinden in een wereld die niet naar haar omkijkt. Bovendien sleept ze onverwerkte herinneringen aan haar dode moeder met zich mee. Wie was die vrouw die haar gezin in de steek liet?
Onderwerp
Nigeria, Weeskinderen
Titel
Nachtdanser : roman
Auteur
Chika Unigwe
Vertaler
Hans E. van Riemsdijk
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: De Bezige Bij Antwerpen, 2011
284 p.
ISBN
9789085422556 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze boeiende familieroman beschrijft hoe de dochter van een ongehuwde vrouw die vaak mannen in haar huis ontvangt, vrouw wordt en op zoek gaat naar de geheimen van haar leven. Waarom is haar moeder niet getrouwd? Waarom zegt haar moeder steeds dat haar dochter geen vader heeft? Waarom spreekt iedereen schande van haar moeder? Waarom is zij verstoten door haar eigen familie? Ze haat haar moeder. Pas na haar moeders dood ontdekt zij voor het eerste de ouders, broers en zussen van haar moeder. Via hen gaat zij op zoek naar haar vader, een succesvolle zakenman in Noord-Nigeria. De ontmoeting wordt een grote teleurstelling. Maar bij haar vader beseft zij de hel van haar moeders leven. Zij voelt spijt over hun relatie. Deze aangrijpende roman speelt in Ibo-land (Nigeria), waar de traditionele samenleving nog functioneert en vroom katholieke waarden en normen gangbaar zijn, maar waar de moderne wereld steeds sterker voelbaar is. De schrijfster (1974) is zelf Ibo, getrouwd met een Belg, en …Lees verder

Over Chika Unigwe

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Valeria Vernizzi

Chika Nina Unigwe (Enugu, Nigeria, 1974) is een Belgische schrijfster van Nigeriaanse afkomst.

Biografie

Unigwe behaalde een Bachelor of Arts (BA) in Engelse taal en literatuur aan de Universiteit van Nigeria in Nsukka, vervolgens een Master of Arts (MA) aan de Katholieke Universiteit Leuven (België) en daarna promoveerde ze in november 2004 tot doctor in de literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden (Nederland).

In 1995 emigreerde ze met haar Belgische partner (met wie ze later trouwde) naar België.

Haar gepubliceerd werk bevat poëzie, kinderboeken en korte verhalen. Haar verhalen werden uitgezonden op de BBC World Service, Radio Nigeria, en andere radiostations van de Commonwealth.

In 2003 won Unigwe de BBC Short Story Competition en kreeg ze een eervolle vermelding in de Commonwealth short story writing competition 2003/2004. Eveneens in 2003 was ze een finalist voor de Caine Prize<…Lees verder op Wikipedia