Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De ring van water

Chris Bradford (auteur), Marce Noordenbos (vertaler)
+1
De ring van water
×
De ring van water De ring van water
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Als Jack wakker wordt, is hij niet alleen al zijn bezittingen, maar ook zijn geheugen kwijt. Gelukkig komt Ronin hem te hulp, een samoerai zonder meester. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De ring van water
Auteur
Chris Bradford
Vertaler
Marce Noordenbos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The ring of water
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, 2021 | Andere uitgaven
284 p. : ill.
ISBN
9789000322435

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Stond in het vorige deel de Ring van Aarde centraal, nu is dat de Ring van Water. Jack Fletcher is een 'westerse' Samoerai die voortdurend op de vlucht is voor de Shogun en diens krijgshaftige, op geweld en machtsvertoon gerichte paladijnen. Waar hij in het begin van het verhaal gewond en gekwetst ontwaakt na een brute overval waarbij zijn dierbare bezittingen blijken te zijn gestolen, volgt hij na tal van avonturen en vechtpartijen, bewijzen van vriendschap en staaltjes van overlevingskunst, zijn hart – gelouterd en weer in het bezit van zijn verloren gewaande bezittingen: zijn zwaarden, de Zwarte Parel, zijn shuriken (werpsterren), zijn omamori (amulet), maar bovenal zijn vaders rutter (logboek). Vijfde deel in de spannende fantasy-serie 'De jonge Samoerai'*. Een vertelling waarin niets lijkt wat het is. Dankzij de onvoorwaardelijke vriendschap van Ronin en Hana kan Jack nu weer op zoek gaan naar zijn geliefde vriendin Akiko. Een prachtserie waarin Japanse filosfie en cultuuraspecte…Lees verder

De jonge Samoerai. De Ring van Water

Twaalf jaar was Jack Fletcher toen hij in 1611 als wees aanspoelde in Japan. Hij heeft het geluk gehad geadopteerd te worden door de legendarische krijgsheer Masamoto en samen met diens zoon en nichtje opgeleid te worden tot samoerai. In het vorige boek heeft Jack daar een ninja-opleiding aan toegevoegd, wat hem een perfecte strijder maakt. Toch kan dit niet verhinderen dat hij wordt beroofd van al zijn bezittingen, op zijn weg naar de haven Nagasaki, van waar hij wil pogen terug te keren naar Engeland. Samen met een dronken samoerai zonder meester en een dievegge onderneemt de nu vijftienjarige Jack de zoektocht naar zijn bezittingen, want zonder deze  bezittingen wil hij het land niet verlaten. Dit vijfde deel in de reeks is niet het beste. Daarvoor is het aandeel lang uitgesponnen vechtscènes te groot, en zijn de omzwervingen wat te eindeloos. Gelukkig blijft het zeventiende-eeuwse Japan wel fascineren, en ook het hoofpersonage dat zwalpt tussen zijn Engelse roots, zijn samoerai…Lees verder

Over Chris Bradford

Chris Bradford (Aylesbury, 23 juni 1974) is een Engels schrijver, muzikant en houdt zich bezig met Japanse vechtkunst. Hij is vooral bekend van zijn reeks Young Samurai, vertaald als De Jonge Samoerai.

Biografie

Chris Bradford beoefent sinds zijn zevende oosterse vechtsporten, zoals shotokan, muay thai, aikido en tai-jutsu. Op dit moment beoefent hij ook Iaido en wado-ryu.

Voor hij fulltime schrijver werd, was hij professioneel songwriter en zanger. Hij heeft onder andere liedjes geschreven voor Iain Archer (Snow Patrol) en Graham Gouldman (10cc). Hij zong zelf met James Blunt. Hij heeft ook boeken geschreven over muziek.

Op dit moment is hij schrijver. Zijn eerste leesboek is verschenen in 2008 als het eerste deel in de serie De Jonge Samoerai. Deze reeks is ondertussen afgerond en Bradford werkt aan een andere reeks.

Bibliografie