Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De terugkeer van de krijger

Chris Bradford (auteur), Karin Pijl (vertaler)
+1
De terugkeer van de krijger
×
De terugkeer van de krijger De terugkeer van de krijger
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Londen, 1616. Jack keert, samen met Yori en Akiko, eindelijk terug naar Londen om zijn zus Jess te vinden, die hij zeven jaar niet heeft gezien. Maar in Londen heerst de pest, er is veel vreemdelingenhaat en geweld. En Jack moet bovendien afrekenen met zijn Japanse kwelgeesten. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De terugkeer van de krijger
Auteur
Chris Bradford
Vertaler
Karin Pijl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The return of the warrior
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, © 2019
332 p.
ISBN
9789000362240 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Laatste deel van de fantasyserie rond 'de jonge Samoerai' (gaijin) Jack Fletcher. In dit deel keert hij terug naar Engeland, omdat hij zus Jess terug wil vinden, die hij zeven jaar niet gezien heeft. Zijn Japanse vrienden Yori en Akiko vergezellen hem. Vanaf het moment dat zij voet aan wal zetten in het Londen van 1616 is Engeland hen niet gunstig gezind. De pest heerst. Er is sprake van vreemdelingenhaat, er vinden berovingen plaats en zogenaamde ‘Sirs’ doen aan vriendjespolitiek, klassenjustitie en maken de een na de ander een kopje kleiner. De Samoeraivrienden moeten vechten voor hun leven, maar vinden Jess wel terug. Tot overmaat van ramp moet Jack afrekenen met als geest rondwarende Japanse kwelgeesten... Een verhaal vol vaart, doorweven met wijsheden en gekleurd door heftig geweld. Een slotdeel dat ‘gesmeed werd in een oven vol vuur en tranen’, omdat de auteur als gevolg van een depressie ruim een jaar niet kon schrijven... Iets te wijdlopige afsluiting van een prachtserie. Met …Lees verder

Over Chris Bradford

Chris Bradford (Aylesbury, 23 juni 1974) is een Engels schrijver, muzikant en houdt zich bezig met Japanse vechtkunst. Hij is vooral bekend van zijn reeks Young Samurai, vertaald als De Jonge Samoerai.

Biografie

Chris Bradford beoefent sinds zijn zevende oosterse vechtsporten, zoals shotokan, muay thai, aikido en tai-jutsu. Op dit moment beoefent hij ook Iaido en wado-ryu.

Voor hij fulltime schrijver werd, was hij professioneel songwriter en zanger. Hij heeft onder andere liedjes geschreven voor Iain Archer (Snow Patrol) en Graham Gouldman (10cc). Hij zong zelf met James Blunt. Hij heeft ook boeken geschreven over muziek.

Op dit moment is hij schrijver. Zijn eerste leesboek is verschenen in 2008 als het eerste deel in de serie De Jonge Samoerai. Deze reeks is ondertussen afgerond en Bradford werkt aan een andere reeks.

Bibliografie

Suggesties