Boek
Nederlands

De weg van het zwaard

Chris Bradford (auteur)
+1
De weg van het zwaard
×
De weg van het zwaard De weg van het zwaard

De weg van het zwaard

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Jack (13) en zijn vrienden Akiko en Yamato worden in het 17e eeuwse Japan verder opgeleid tot samoerai. Er dreigt gevaar als de ninja Dokugan Ryu het boek met vaarroutes van Jacks vader wil stelen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De weg van het zwaard
Auteur
Chris Bradford
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2010
302 p.
ISBN
9789022556931 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jack Fletcher was in 1611 de enige overlevende van een Engels schip. Hij wordt nog steeds opgeleid tot samoerai samen met zijn vrienden Akiko en Yamato. In dit jaar leert hij nieuwe wapens en vechttechnieken beheersen. Er dreigt gevaar van de ninja Dokugan Ryu, die de ‘rutter’ (boek met vaarroutes) van Jacks vader wil stelen. Het tweede deel van de serie 'De jonge Samoerai'*. De nadruk ligt naast het vechten en de spannende avonturen op de zeven deugden van de samoerai. Achter in het boek is een verklarende woordenlijst opgenomen van Japanse woorden. Het verhaal is in goed Nederlands vertaald; het is technisch goed leesbaar. Het taalgebruik is zeer beeldend, zeker ook de beschrijvingen van de gevechten. Op het voorplat de schaduw van Jack met zwaard en Akiko met pijl en boog. Een meeslepend geschreven boek, dat ook veel vertelt over de Japanse cultuur uit de 17e eeuw. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Chris Bradford

Chris Bradford (Aylesbury, 23 juni 1974) is een Engels schrijver, muzikant en houdt zich bezig met Japanse vechtkunst. Hij is vooral bekend van zijn reeks Young Samurai, vertaald als De Jonge Samoerai.

Biografie

Chris Bradford beoefent sinds zijn zevende Oosterse vechtsporten, zoals shotokan, muay thai, aikido en tai-jutsu. Op dit moment beoefent hij ook Iaido en wado-ryu.

Voor hij fulltime schrijver werd, was hij professioneel songwriter en zanger. Hij heeft onder andere liedjes geschreven voor Iain Archer (Snow Patrol) en Graham Gouldman (10cc). Hij zong zelf met James Blunt. Hij heeft ook boeken geschreven over muziek.

Op dit moment is hij schrijver. Zijn eerste leesboek is verschenen in 2008 als het eerste deel in de serie De Jonge Samoerai. Deze reeks is ondertussen afgerond en Bradford werkt aan twee andere reeksen.

Bibliografie