Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Gijzeling

Chris Bradford (auteur), Karin Pijl (vertaler)
+1
Gijzeling
×
Gijzeling Gijzeling
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Connor (15) is de 'buddyguard' van de dochter van de Amerikaanse president. Zij denkt echter dat hij een Engelse uitwisselingsstudent is. Connor moet haar beschermen tegen een mogelijke ontvoering door terroristen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Gijzeling
Auteur
Chris Bradford
Vertaler
Karin Pijl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hostage
Uitgever
Houten: Van Goor, 2020 | Andere uitgaven
355 p.
ISBN
9789000349012 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In titels voor jongvolwassenen worden de hoofdpersoon nogal eens in situaties of beroepen geplaatst die eigenlijk voor volwassenen zijn. Zo ook in dit verhaal, waarin een tiener bodyguard wordt voor de dochter van de Amerikaanse president. Zij denkt echter dat hij een Engelse uitwisselingsstudent is. Ondertussen bereiden terroristen een kidnapping voor. Het verhaalidee is onwaarschijnlijk, maar de wijze waarop de schrijver (bekend van de 'Jonge Samurai'-boeken) deze serie begint, is met oog voor detail en realisme. De auteur heeft dan ook zelf bodyguardtraining gevolgd en dat is duidelijk te merken in het verhaal. Het is bijzonder spannend en met de leuke personages ontstaat een boeiende dynamiek die opgroeien in een heel ander perspectief plaatst. Het tempo en de filmische schrijfstijl passen in de traditie van Hollywood-films en televisieseries waarmee jongeren opgroeien, met dit verschil dat in dit verhaal zeker ruimte is voor de emotionele kant van de personages. Het belooft zeker…Lees verder

Bodyguard. Gijzeling

Connor, een veertienjarige kickbokser, ziet na zijn training een gevecht op straat. Hij wil de jongen helpen, maar wordt zelf serieus toegetakeld. Alles blijkt opgezet spel. Connor is immers uitgekozen om een opleiding  tot professionele bodyguard te volgen. In ruil krijgen zijn oma en zijn moeder de beste zorgen. Connor stemt toe en volgt eerst een opleiding.  Deze beschrijving maakt dat het verhaal traag op gang komt. Je leert de andere jongeren in het opleidingscentrum kennen. Dit blijft echter vaag. Kort nadien krijgt Connor als opdracht om de dochter van de president te beschermen. Alicia is echter de typische, koppige tienerdochter met een eigen wil. Ze vindt het interessant dat er een jongen in het Witte Huis komt wonen en dat haar vader de omgang met hem goedkeurt. Anderzijds maakt ze er een sport van om het beveiligingsteam van zich af te schudden. Dat maakt het verhaal erg spannend. Ondertussen beramen terroristen een plan om de presidentsdochter te gijzelen. De vraag is …Lees verder

Over Chris Bradford

Chris Bradford (Aylesbury, 23 juni 1974) is een Engels schrijver, muzikant en houdt zich bezig met Japanse vechtkunst. Hij is vooral bekend van zijn reeks Young Samurai, vertaald als De Jonge Samoerai.

Biografie

Chris Bradford beoefent sinds zijn zevende oosterse vechtsporten, zoals shotokan, muay thai, aikido en tai-jutsu. Op dit moment beoefent hij ook Iaido en wado-ryu.

Voor hij fulltime schrijver werd, was hij professioneel songwriter en zanger. Hij heeft onder andere liedjes geschreven voor Iain Archer (Snow Patrol) en Graham Gouldman (10cc). Hij zong zelf met James Blunt. Hij heeft ook boeken geschreven over muziek.

Op dit moment is hij schrijver. Zijn eerste leesboek is verschenen in 2008 als het eerste deel in de serie De Jonge Samoerai. Deze reeks is ondertussen afgerond en Bradford werkt aan een andere reeks.

Bibliografie

Suggesties