Anna gaat op zoek naar haar zus, kroonprinses Elsa, die het koninkrijk in een eeuwige winter heeft ondergedompeld. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Frozen
Regisseur
Chris Buck Jennifer Lee
Naar het werk van
Hans Christian Andersen
Componist
Christophe Beck Paul Intson
Taal
Engels
Parallelle titel
La reine des neiges
Uitgever
Disney, © 2014
1 blu-ray
Oorspr. opname
2013
Speelduur
102 min.
Aantekening
Walt Disney productie Naar De sneeuwkoningin van Hans Christian Andersen Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418424343

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Disney-animatiefilm, geïnspireerd op het sprookje 'De sneeuwkoningin' van Hans Christian Andersen. Wanneer Elsa 21 jaar is, wordt ze gekroond tot koningin van Arendelle, maar door haar magische kracht wordt het koninkrijk in een eeuwige winter ondergedompeld. Haar zusje Anna gaat naar haar op zoek, met de hulp van de stoere bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier en van de komische sneeuwpop Olaf. Een avontuurlijk en spannend verhaal met mooie liedjes. Pauline Kleijer (Volkskrant 12-12-'13) noemt de film mooi, maar ook 'overvol en wijdlopig', maar de meeste reacties zijn vol lof. Mike Peek (Parool 11-12-'13) ziet schitterende computeranimatie, de leukste sidekick sinds Timon en Pumbaa, twee vrouwen die hun lot in eigen hand nemen en een sterke soundtrack. Winnaar van veel prijzen, waaronder de Oscar voor Beste animatiefilm en Beste liedje. 2D-versie met veel bonusmateriaal. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Chris Buck

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Coolcaesar

Chris Buck (Wichita (Kansas), 25 oktober 1960) is een Amerikaanse filmregisseur die vooral bekend is geworden van Tarzan, Surf's Up en Frozen. Voor Frozen won hij in 2014 de Oscar voor beste animatiefilm. Daarnaast werkte hij als supervising animator aan Home on the Range en Chicken Little.

Ander werk van Buck bij Disney omvat onder meer de animatiefilm Pocahontas (1995), waarbij hij verantwoordelijk was voor de animatie van de drie personages Percy, grootmoeder Willow en Wiggins. Buck hielp daarnaast mee aan het ontwerpen van de personages voor De kleine zeemeermin en hielp als animator mee aan The Rescuers Down Under, Who Framed Roger Rabbit en The Fox and the Hound. Ook was hij verantwoordelijk voor het storyboard van de speelfilm Frankenweenie van Tim Burton.

In de Amerikaanse reclamewereld heeft Buck enkele geanimeerde reclames op zijn naam staan.

Suggesties