Dvd Engels

Frozen

Chris Buck (regisseur), Jennifer Lee (regisseur), Hans Christian Andersen (naar het werk van)

Frozen

Chris Buck (regisseur), Jennifer Lee (regisseur), Hans Christian Andersen (naar het werk van)
  • Vanaf 6-8 jaar
  • Vanaf 9-11 jaar
In de reeks:
Anna gaat op zoek naar haar zus, kroonprinses Elsa, die het koninkrijk in een eeuwige winter heeft ondergedompeld. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Frozen
Regisseur
Chris Buck Jennifer Lee
Naar het werk van
Hans Christian Andersen
Componist
Christophe Beck Paul Intson
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
98 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie Naar De sneeuwkoningin van Hans Christian Andersen
EAN
8717418424336

Ook in de collectie als:

Dvd: Engels
Blu-ray: Engels

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Disney-animatiefilm, geïnspireerd op het sprookje 'De sneeuwkoningin' van Hans Christian Andersen. Wanneer Elsa 21 jaar is, wordt ze gekroond tot koningin van Arendelle, maar door haar magische kracht wordt het koninkrijk in een eeuwige winter ondergedompeld. Haar zusje Anna gaat naar haar op zoek, met de hulp van de stoere bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier en van de komische sneeuwpop Olaf. Een avontuurlijk en spannend verhaal met mooie liedjes. Pauline Kleijer (Volkskrant 12-12-'13) noemt de film mooi, maar ook 'overvol en wijdlopig', maar de meeste reacties zijn vol lof. Mike Peek (Parool 11-12-'13) ziet schitterende computeranimatie, de leukste sidekick sinds Timon en Pumbaa, twee vrouwen die hun lot in eigen hand nemen en een sterke soundtrack. Winnaar van veel prijzen, waaronder de Oscar voor Beste animatiefilm en Beste liedje. Met veel bonusmateriaal. Vanaf ca. 6 jaar.