Verfilming van de Broadwaymusical waarin een groep jongeren zich staande probeert te houden in het chaotische drukke leven in New York
Titel
Rent / dir. by Chris Columbus ; based on the musical by Jonathan Larson
Regisseur
Chris Columbus
Acteur
Rosario Dawson Taye Diggs Wilson Jermaine Heredia Jesse L. Martin Idina Menzel 1971- Adam Pascal Anthony Rapp Tracie Thoms
Naar het werk van
Jonathan Larson
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
129 min.
Aantekening
Ondertiteling: o.a. Nederlands, Engels, Arabisch Taalkeuze: Engels, Italiaans
EAN
8712609689808
CDR
HFD0337

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse musicalverfilming uit 2005 van Chris Columbus (Harry Potter, Mrs. Doubtfire, Home Alone), met Rosario Dawson, Taye Diggs e.a. Verfilming van de Broadway-musical van Jonathan Larson, gebaseerd op de opera La Boheme van Pucinni. Het verhaal gaat over het leven van een groep jongeren die zich in het chaotische en drukke leven van New York staande probeert te houden. De zoektocht naar geluk loopt via geldnood, verbroken relaties, drugsverslaving, Aids, de dood, eenzaamheid, dit alles onder het motto 'Leef alsof het de laatste dag van je leven is'. Brett Cullum (DVDVerdict,i) geeft 97 (van 100) punten en vindt dat deze film een ware opvolger is in de traditie van Jesus Christ, Superstar en The West Side story en vindt het 'a powerful experience' voor musicalliefhebbers. Als extra audiocommentaar van de regisseur en acteurs, verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar.

Over Chris Columbus

CC BY 3.0 - Foto van/door Nightscream

Chris Joseph Columbus (Spangler (Pennsylvania), 10 september 1958) is een Amerikaans filmproducent, -regisseur en scenarioschrijver.

Levensloop

Columbus doorliep de Warren JFK High School in Warren, Ohio, waarna hij begon als scenarioschrijver bij Steven Spielbergs Amblin Productions. Hiervoor schreef hij Gremlins (1984), The Goonies (1985) en Young Sherlock Holmes (1985). Hij bedacht en schreef de eerste aflevering van de animatieserie Galaxy High (1986-1987). Zijn debuut als regisseur maakte hij met de tienerkomedie Adventures in Babysitting (1987). Enorm succes behaalde hij met de eerste Home Alone film uit 1990 met Macaulay Culkin in de hoofdrol.

Zijn latere regisseerwerk omvat onder andere Mrs. Doubtfire (1993), Bicentennial Man (1999), de eerste twee Harry Potter films en Rent (2005), een remake van de populaire Broadway musical.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties