Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ze zijn zo lief, meneer : over vrouwenhandelaars, meisjesballetten en de Bende van de Miljardair

Chris De Stoop (auteur)

Ze zijn zo lief, meneer : over vrouwenhandelaars, meisjesballetten en de Bende van de Miljardair

Verslag van een journalistieke speurtocht naar vrouwenhandel in Belgie͏̈ en Nederland.
Onderwerp
Vrouwenhandel
Titel
Ze zijn zo lief, meneer : over vrouwenhandelaars, meisjesballetten en de Bende van de Miljardair
Auteur
Chris De Stoop
Taal
Nederlands
Editie
14de herz. dr.
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2003 | Andere uitgaven
222 p.
ISBN
90-234-1136-6
Plaatsingssuggestie
319.2 (SISO) Prostitutie (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Veertiende herziene druk met nawoord van het verslag van een undercoveronderzoek in het milieu van de vrouwenhandel. De eerste druk dateert van 1992. De auteur deed zich voor als een Antwerpse seksbaas en bezocht een groot aantal bordelen in onder andere Santo Domingo, Boedapest, Manilla en Ghana, waar hij sprak met ruim honderd slachtoffers. De auteur beschrijft hoe de Bende van de miljardair vanuit nachtclubs in Rotterdam en Gent uitgroeide tot één van de grootste bendes van vrouwenhandelaars in Europa. Het boek deed bij zijn verschijning in 1992 veel stof opwaaien in binnen- en buitenland. In het nawoord geeft de auteur een beeld van wat er sinds het verschijnen van de eerste druk is veranderd in deze wereld en wat er met de Bende van de miljardair is gebeurd. Een gedetailleerd en met grote gedrevenheid en kennis van zaken geschreven relaas dat een schokkend beeld van de wereld van de internationale vrouwenhandel laat zien.

Over Chris De Stoop

Chris De Stoop (Sint-Gillis-Waas, 1958) is een Vlaams auteur en journalist bij het weekblad Knack.

Achtergrond

In zijn eerste boek, Ze zijn zo lief meneer (1992), beschreef hij als eerste de internationale vrouwenhandel van binnenuit, wat grote beroering veroorzaakte in België en onder meer leidde tot de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie en het aannemen van nieuwe wetgeving. Hij mocht hierover ook spreken tijdens de begrafenisdienst van koning Boudewijn in 1993 en de BBC maakte er een documentaire over. In 2004 ontving De Stoop voor Zij kwamen uit het Oosten, het vervolg op zijn eerste boek, de Gouden Uil Publieksprijs.

Hij was ook in 2008 genomineerd voor de AKO Literatuurprijs met Het complot van België.

De Stoop is opgegroeid in de polderstreek in het noorden van het Waasland en vestigde zich in 1999 in Doel. Zijn ervaringen…Lees verder op Wikipedia