Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Handboek van een astronaut : hoe te leven op aarde

Chris Hadfield (auteur), André Kuipers (inleider)
+1
Handboek van een astronaut : hoe te leven op aarde
×
Handboek van een astronaut : hoe te leven op aarde Handboek van een astronaut : hoe te leven op aarde

Handboek van een astronaut : hoe te leven op aarde

Verhalen en belevenissen van de Canadese ruimtereiziger Chris Hadfield.
Titel
Handboek van een astronaut : hoe te leven op aarde
Auteur
Chris Hadfield
Inleider
André Kuipers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
An astronaut's guide to life on earth
Editie
1
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2016
333 p., [8] p. pl.
ISBN
9789045211237 (paperback)
Plaatsingssuggestie
659.85 (SISO) Ruimtevaart (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na een loopbaan van skileraar, jachtvlieger tot testpiloot begon in 1992 de Canadese auteur zijn carrière als astronaut. Na drie vluchten (de laatste vlucht met de Sojoez, 2012/13; 5 maanden in het ISS) is de auteur nog steeds actief met ruimtevaart, maar geen astronaut meer. Zijn ervaringen en verworven levenservaringen en -wijsheid deelt hij in dit boek met de wereld. In dertien hoofdstukken en (helaas maar) acht fotopagina’s wordt duidelijk hoe iemand zich kan laten opsluiten in een klein ruimtevaartuig dat de ruimte ingeschoten wordt, in de ruimte overleefd met zijn team zonder ruzie, rampzalige fouten, verveling of angst en zonder twijfelen de juiste beslissingen neemt en op aarde ook nog een gezin heeft. Een schitterend boek, waarin de lezer de spanning van het ruimtereizen (en de voorbereiding en verwerking) van dichtbij mee ervaart. De tekst leest vlot. Het enthousiasme en doorzettingsvermogen, de emoties, de humor en de vele wijze inzichten van de bescheiden auteur boeien. Le…Lees verder

Over Chris Hadfield

Chris Austin Hadfield (Sarnia, 29 augustus 1959) is een voormalig Canadees ruimtevaarder. Hij was de eerste Canadees die een ruimtewandeling maakte.

Hadfield maakte deel uit van NASA Astronaut Group 14. Deze groep van 24 ruimtevaarders begon hun training in 1992 en had als bijnaam The Hogs.

Zijn eerste ruimtevlucht was STS-74 naar het ruimtestation Mir met de spaceshuttle Atlantis en vond plaats op 12 november 1995. Later volgden twee missies naar het Internationaal ruimtestation ISS. Tijdens ISS Expeditie 35 was hij bevelhebber.

In 2005 ontving hij de Queen's Golden Jubilee Medal en in 2012 ook de Queen's Diamond Jubilee Medal. Hadfield ontving in 2014 de Orde van Canada.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties