Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vliegende Hollanders : pioniers van de Nederlandse luchtvaart

Chris Houtman (auteur), Winchester McFly (naar het werk van), Thomas Van der Ree (naar het werk van)
De levens van de twee belangrijkste Nederlandse luchtvaartpioniers, vliegenier en vliegtuigbouwer Anthony Fokker (1890-1939) en grondlegger van de KLM Albert Plesman (1889-1953), in de periode 1919-1939.
Titel
Vliegende Hollanders : pioniers van de Nederlandse luchtvaart
Auteur
Chris Houtman 1955-
Naar het werk van
Winchester McFly Thomas Van der Ree
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Xander, 2020
319 p. : ill.
Aantekening
Naar het scenario van de gelijknamige televisieserie
ISBN
9789045219295 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Anthony Fokker (1890-1939) en Albert Plesman (1889-1953) zijn beiden van grote betekenis geweest voor de luchtvaart in Nederland. Fokker maakte faam als vlieger en als vliegtuigbouwer in Nederland, Duitsland en later de VS. Plesman is te beschouwen als de grondlegger van de huidige KLM. In deze historische roman beschrijft de auteur, die vele jaren werkzaam is geweest als eindredactieur en regisseur voor televisie en theater, het tumultueuze leven van beide mannen in de periode 1919-1939. De levens van Fokker en Plesman, beiden luchtvaartpioniers in een kleine wereld, kruisten elkaar vaak, maar ze koesterden weinig sympathie voor elkaar. De roman laat ook zien hoe groot de verschillen in achtergronden en leefwijzen waren. Het goed leesbare boek is gebaseerd op een geromantiseerd scenario dat is geschreven voor een televisiedramaserie die in het najaar van 2020 wordt uitgezonden. Met zwart-wit illustraties, beknopt notenapparaat, illustratieverantwoording en lijst van participanten van…Lees verder

Over Chris Houtman

Chris Houtman (Den Haag, 1955) is een Nederlandse schrijver en regisseur.

Carrière

Chris Houtman verhuisde na de middelbare school naar Amsterdam, waar hij deel ging uitmaken van het Lage Landen Cabaret dat in 1977 het Cameretten-cabaretfestival won.

In de periode 1980-1985 was hij als staflid werkzaam bij theater De Engelenbak in Amsterdam en organiseerde daar het wekelijks programma “De Open Bak”. In 1985 had hij de artistieke leiding over het Brederode Festival, een massaal levende geschiedenis event waaraan werd meegewerkt door 600 acteurs. Daarna werkte hij enkele jaren voor de KRO Radio en Televisie, alwaar hij programma’s maakte als “Het Egmond Complex”, “Lekker Weg”, “Cijfers en Letters”, “Applaus”.

Vervolgens stapte hij over naar IDTV, waar hij als scenarioschrijver/regisseur verantwoordelijk was voor spraakmakende BNN programma’s als “Finals” en “Cut!”.

Bij IDTV heef…Lees verder op Wikipedia

Suggesties