Strip
Nederlands

@hell.Zcom

Chris Lamquet (auteur)
Titel
@hell.Zcom
Auteur
Chris Lamquet
Taal
Nederlands
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2000
48 p. : ill.
ISBN
9789055812769

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het ruimteveer Atlantis begint aan de terugtocht naar de Aarde en meldt plots dat er rare dingen gebeuren met de databases. Op alle schermen verschijnt een pin-upachtig figuurtje dat zich Kimberley noemt en onheil aankondigt. En inderdaad, het ruimteveer ontploft en de bemanningsleden komen om. Kimberley blijkt een gevaarlijke virus te zijn dat doorgaat met zijn verwoestend werk. Wanhopig begint de politie een speurtocht naar de mogelijke dader. Die blijkt Alvin Norge te zijn, ooit een hacker van bankrekeningen, maar ook de schepper van Kimberley, als een personage dat hij ooit bedacht voor een 3D-spel van een bedrijf in Chicago. Maar Norge is zelf even verbijsterd over wat hij ziet en hoort: kennelijk heeft iemand ingebroken in zijn bestand en van dit frivole personage een verwoestend virus gemaakt. Terwijl de klopjacht op hem doorgaat wil hij zelf de toedracht vinden... Als er al sprake is van cyberstrips, dan is dit er een geslaagd exemplaar van. Zelfs uitgesproken leken in de info…Lees verder

Over Chris Lamquet

Christian Lamquet (Andenne, 10 januari 1954) is een Belgische striptekenaar en schrijver van stripverhalen. Hij is de auteur van de serie Alvin Norge. Een groot deel van zijn oeuvre is niet uitgebracht in het Nederlands taalgebied.

Hij werkte enkele jaren in de studio van Edouard Aidans. De eerste stripverhalen van Chris Lamquet verschenen in 1974 in het stripblad Robbedoes.

In het Nederlandse taalgebied is hij bekend van het sciencefictionverhaal Quasar, waarvan alleen het tweede deel werd gepubliceerd door Dupuis en de striproman Liefde in hologram, die verscheen in het stripblad 'Wordt vervolgd' bij uitgeverij Casterman. In 1996 maakte hij twee delen van Pithecanthropus in de koffer.

In 2000 verscheen een nieuwe serie van zijn hand: Alvin Norge, waarvan tot nog toe vijf delen verschenen. Het is een avonturenserie over cybercrime en internet. De reeksen van hem die na Alvin Norge verschenen werden niet uitgebracht in het Ned…Lees verder op Wikipedia