Strip
Nederlands
Alvin Norge is aangestoken door het angstaanjagende "Shanghaisyndroom", een pixellisatie van het gezichtsvermogen, dat hem de ogen opent voor een virtuele realiteit, namelijk de wereld van Nathan Burcley, de getikte oprichter van Quantum Corp... Als Burcley aankondigt dat Alvin Norge hem zal opvolgen, weet die laatste niet dat hij daardoor meteen onaantastbaar wordt: alle beheersniveaus blijven n
Titel
Quantum
Auteur
Chris Lamquet
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Quantum
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2005
48 p. : ill.
ISBN
90-5581-568-3 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 49 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Is het een virtueel spel dat je zit te lezen of een spannend verhaal over een computerexpert die probeert te ontsnappen aan belagers van zijn vorige werkgever? Een bizar stripverhaal met achtervolgingen, verblindende mobiele telefoons, nep-bomaanslagen etc. De hoofdpersoon Alvin Norge moet president-directeur worden van een computerbedrijf in Dubai. De eigenaar van dit bedrijf schijnt dood te zijn, maar toch dirigeert hij Alvin Norge in een wonderlijk spel richting Dubai. Een spannend verhaal met een goede inleiding, goed in beeld gebracht en goed te volgen ondanks het ontbreken van kennis van de vorige delen. De tekeningen zijn realistisch, met zorg gemaakt, detaillistisch, passend kleurgebruik, goed te volgen teksten en een rustige lay-out. Er zit van alles in, actie, geweld, science fiction, een vleugje erotiek en subtiele humor. Een goed stripalbum.

Over Chris Lamquet

Christian Lamquet (Andenne, 10 januari 1954) is een Belgische striptekenaar en schrijver van stripverhalen. Hij is de auteur van de serie Alvin Norge. Een groot deel van zijn oeuvre is niet uitgebracht in het Nederlands taalgebied.

Hij werkte enkele jaren in de studio van Edouard Aidans. De eerste stripverhalen van Chris Lamquet verschenen in 1974 in het stripblad Robbedoes.

In het Nederlandse taalgebied is hij bekend van het sciencefictionverhaal Quasar, waarvan alleen het tweede deel werd gepubliceerd door Dupuis en de striproman Liefde in hologram, die verscheen in het stripblad 'Wordt vervolgd' bij uitgeverij Casterman. In 1996 maakte hij twee delen van Pithecanthropus in de koffer.

In 2000 verscheen een nieuwe serie van zijn hand: Alvin Norge, waarvan tot nog toe vijf delen verschenen. Het is een avonturenserie over cybercrime en internet. De reeksen van hem die na Alvin Norge verschenen werden niet uitgebracht in het Ned…Lees verder op Wikipedia