Strip
Nederlands

Shanghai hypothese

Chris Lamquet (auteur)
Volgens Olga zou het allemaal zo simpel kunnen zijn. Ze zou een heerlijke tijd kunnen hebben, als ze haar dagen kon verdelen tussen Crayfish en Alvin Norge, haar zwarte en haar blanke vriendje, die haar laten kennismaken met de verschillende facetten van het leven in New York. Elk op zijn eigen manier... Alles loopt dus op rolletjes voor Olga, de illegale Russin die bijna het leven verloor toen z
Titel
Shanghai hypothese
Auteur
Chris Lamquet
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Shanghai hypothèse
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2003
48 p. : ill.
ISBN
90-5581-470-9

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een kleurrijke ballonstrip. Quantum Corp maakt de wereld anders. Hoofdpersoon Alvin Norge wordt op onwaarschijnlijke manieren gemanipuleerd door de oprichter van Quantum Corp, de vileine Nathan Burcley. Maar leeft die nou of is het een cyber geworden en hoe komt het dat Alvin steeds pixels ziet in plaats van normale beelden? Welk spel is er ontwikkeld en hoe groot zijn de financiële belangen? Een spannend, boeiend verhaal over een vreemde toekomst. Goed getekend, met verrassende wendingen in het verhaal. De personen zijn normale mensen met al hun twijfels. Deel vier van deze serie is in feite een doorlopend verhaal, dus minder goed los leesbaar.

Over Chris Lamquet

Christian Lamquet (Andenne, 10 januari 1954) is een Belgische striptekenaar en schrijver van stripverhalen. Hij is de auteur van de serie Alvin Norge. Een groot deel van zijn oeuvre is niet uitgebracht in het Nederlands taalgebied.

Hij werkte enkele jaren in de studio van Edouard Aidans. De eerste stripverhalen van Chris Lamquet verschenen in 1974 in het stripblad Robbedoes.

In het Nederlandse taalgebied is hij bekend van het sciencefictionverhaal Quasar, waarvan alleen het tweede deel werd gepubliceerd door Dupuis en de striproman Liefde in hologram, die verscheen in het stripblad 'Wordt vervolgd' bij uitgeverij Casterman. In 1996 maakte hij twee delen van Pithecanthropus in de koffer.

In 2000 verscheen een nieuwe serie van zijn hand: Alvin Norge, waarvan tot nog toe vijf delen verschenen. Het is een avonturenserie over cybercrime en internet. De reeksen van hem die na Alvin Norge verschenen werden niet uitgebracht in het Ned…Lees verder op Wikipedia