Terwijl een lijk in de badkamer ligt en de verdachten opgesloten zijn in een kamer, moet een rechercheur in 3 uur tijd deze moord zien op te lossen anders zal iedereen sterven.
Titel
Tik Tak
Auteur
Chris McGeorge
Vertaler
Marion Drolsbach
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Guess who
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2019 | Andere uitgaven
334 p.
ISBN
9789024585953 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tik tak

Eerste zin. Het is stil op school tegen de tijd dat ik terugkom.

Morgan Sheppard presenteert een programma waarin hij als een detective mensen live op tv ontmaskert, tot hij op een dag in een echte crime scene ontwaakt. Iemand heeft hem met vijf andere mensen in een hotelkamer opgesloten. In de badkamer ligt het lijk van Sheppards psychotherapeut. Sheppard krijgt drie uur om de moordenaar te vinden, anders zal iedereen sterven. De sleutel ligt in zijn verleden: ooit, als elfjarige, loste hij de moord op zijn wiskundeleraar op en dat maakte van hem een instantberoemdheid. Op tv lijkt zijn detectivewerk hem vijfentwintig jaar later nog altijd op het lijf geschreven, maar hier is geen script of regisseur die hem in het oor fluistert. Iedereen in de kamer is onbetrouwbaar, Sheppard misschien nog het meest.

Chris McGeorge (26) schreef deze thriller als afstudeerscriptie aan de City University London. Daar kun je een heuse opleiding thrillers schrijven volgen. McGeorge goochelt met cliffhangers en slimme plotwendingen – en de aloude naams…Lees verder

Een ‘gesloten kamer mysterie’ oftewel ‘locked room murder mystery’. Dit is een subgenre binnen de misdaadverhalen. De hoofdpersonen zijn opgesloten in een kamer en het lijk ligt in de badkamer. Ieder van hen met een eigen achtergrond, maar een van hen is de moordenaar. De hoofdpersoon Morgan Sheppard heeft drie uur de tijd om de moord op te lossen. Als dat niet lukt, zullen ze allemaal sterven. Door middel van flashbacks wordt een extra verhaallijn toegevoegd; die geeft een inkijk in het leven van Morgan Sheppard. Het verhaal is opgebouwd uit korte hoofdstukken, vlot geschreven en het blijft vooralsnog gissen naar de afloop. Een spannend debuut van deze auteur.