Boek
Nederlands

Plastic

Chris Oxlade (auteur)
+1
Plastic
×
Plastic Plastic

Plastic

Chris Oxlade (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In het kort wordt informatie gegeven over wat plastic is, waar het vandaan komt en waarvoor het gebruikt wordt. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Plastic
Titel
Plastic
Auteur
Chris Oxlade
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Plastic
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2005
32 p. : ill.
ISBN
90-5566-118-X
Plaatsingssuggestie
688 (SISO) Techniek - Industrie (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze twee boekjes behoren tot de reeks over 'Materialen', waarin ook al glas, metaal, papier en wol onder de loep kwamen. Elk boekje valt ook onder de noemer "mijn eerste docu-boek". Met talrijke eenvoudige foto's en in duidelijke korte zinnen krijgt de jonge lezer informatie over telkens een dozijn belangrijke aspecten van het behandelde materiaal: samenstelling, karakteristieken (hard, zacht, heet, koud, waterdicht of niet, enz.), gebruik, bouwen ermee, behandeling, productie, gebruiksmogelijkheden, milieuvriendelijkheid of -belasting, hergebruik, enz. Elk aspect wordt behandeld over twee pagina's, in een tiental regels met twee grote foto's erbij. Daarna volgen een pagina samenvatting van de verstrekte informatie ('Feiten op een rij'), een extra weetje (dat het grootste vliegtuig ter wereld de houten Spruce Goose was uit 1947 en dat kevlar een plasticsoort is harder dan staal). Een twintigtal in de tekst vet gedrukte woorden krijgen een verklaring in de woordenlijst achteraan.
Lees verder
Informatief boekje uit de nieuwe serie 'Materialen: mijn eerste docu-boek'. In twaalf hoofdstukken - elk hoofdstuk is verdeeld over een dubbele bladzijde - worden allerlei aspecten van plastic besproken: de herkomst van plastic, wat er met plastic gemaakt kan worden, eigenschappen van plastic, elektriciteit en warmte, de voor- en nadelen van plastic (milieu) enz. Per onderwerp zijn twee realistische kleurenfoto's toegevoegd. Achterin is een aparte woordenlijst opgenomen van de dikgedrukte woorden in de tekst, een feitenoverzicht en een alfabetisch register. Door de wijze van aanbieding - opsommende tekst en een weinig speelse lay-out - is dit boekje geschikt voor 7 à 8-jarigen. Bruikbaar voor ondermeer documentatiecentra van scholen. Voor de beoogde leeftijdsgroep is er niet veel informatie over dit onderwerp. Gelijktijdig verscheen in de reeks materialen een boekje over hout*.

Suggesties