Boek
Nederlands

Telecommunicatie

Chris Oxlade (auteur)

Telecommunicatie

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In korte hoofdstukken met veel afbeeldingen wordt verteld over de verschillende mogelijkheden om informatie met andere mensen uit te wisselen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Telecommunicatie
Titel
Telecommunicatie
Auteur
Chris Oxlade
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Telecommunications
Uitgever
Harmelen: Corona, 2000
48 p. : ill.
ISBN
90-5495-330-6
Plaatsingssuggestie
528 (SISO) Radio - Tv - Krant - Post Telefoon (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 43 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Net als de reekstitel '20ste-eeuwse uitvindingen' zijn ook de verschillende boektitels duidelijk afgebakend. Wat nog niet wil zeggen dat de opzet en de omvang van 48 bladzijden garanderen dat de onderwerpen inhoudelijk grondig (zelfs bij wijze van introductie) worden uitgewerkt. Op het eerste gezicht lijkt het klassieke (of beter: stereotiepe) stramien, waarbij items per twee tegenoverliggende pagina's worden uitgewerkt, te worden doorbroken. Maar dat lijkt alleen maar zo. Veel meer dan bij andere reeksen heb je de indruk van een veeleer doorlopende en dus mogelijk coherentere tekst. Maar die indruk blijkt al snel misleidend, want de tussentitels waardoor de tekstblokjes als het ware verlucht worden, zijn veelal louter middeltjes om (snel) van de hak op de tak te springen. Er wordt als het ware voor je gezapt. Dat er bovendien een aantal items in aparte, gekleurde tekstvakjes worden belicht, botst dan ook met de interne logica, of beter: wijst op een gebrek aan. De tekst is overigens …Lees verder
Dit is een boek uit een serie over twintigste-eeuwse uitvindingen. Het doel van de schrijver is uitleg geven over het begrip telecommunicatie en hoe informatiestemmen, muziek, televisiebeelden, geschreven boodschappen of computerdata naar iemand aan de andere kant van de wereld kunnen worden gestuurd. De auteur maakt gebruik van zwart-witte en kleurenfoto's, schematische tekeningen en duidelijke teksten. Een zo omvangrijk onderwerp laat zich moeilijk beschrijven in ruim 40 bladzijden. Toch is de schrijver erin geslaagd een eerste aanzet te geven tot inzicht in deze materie. Zonder in te gaan op al te technische gegevens worden de begrippen gevuld. Voor de bovenbouw van de basisschool een up-to-date aanvulling van de boekenkast. Vanaf ca. 10 jaar.